Logicor a cumpărat de la Jumbo un teren de 4,6 ha în București, la ieșirea spre Autostrada Soarelui

27 08. 2024
investitii
Foto: Precondo CA via Unsplash

Terenul achiziționat de Logicor de la Jumbo are deja un PUZ pentru dezvoltare industrială și permite construcția a până la 25.000 de mp de spații de depozitare suplimentare. Terenul, situat la ieșirea din Pallady către Autostrada Soarelui, a fost cumpărat într-o tranzacție intermediată de firma de consultanță imobiliară Colliers. Achiziția consolidează poziția Logicor în zona de est, unde deține și primul hub logistic last-mile din București.

Jumbo deținea acest teren de mult timp, dar nu a avut ocazia să-l dezvolte. În schimb, retailerul și-a contruit propriul centru logistic în Popești-Leordeni, pe un teren de 18 hectare, achiziționat de la Alpha Bank, într-o tranzacție care a fost, de asemenea, intermediată de Colliers în 2020.

„Zona de est a Bucureștiului are un potențial imens de dezvoltare. Vedem un interes tot mai mare pentru soluții de logistică urbană, iar creșterea chiriilor subliniază nevoia de spații de depozitare moderne și eficiente. Prin această investiție, ne consolidăm prezența în interiorul Centurii Bucureștiului și ne angajăm să răspundem cerințelor în continuă evoluție ale pieței”, spune Mihai Diaconescu, Director Asset Management & Development în cadrul Logicor România.

Logicor mai deține un teren de 8,2 hectare în apropierea depozitului de materiale Arabesque din estul Bucureștiului. În acest moment, portofoliul Logicor România însumează peste 300.000 de metri pătrați de spații de depozitare de clasa A, având chiriași de renume precum IKEA, Coca-Cola, DPD, Profi Rom Food, Heineken și CTDI.

„Tendința investitorilor de a se consolida în zonele unde sunt deja activi este clară, la fel ca și interesul crescând pentru logistica urbană. Piața industrială se extinde rapid spre autostrada A2, unde și alte companii precum VGP au achiziționat terenuri, imediat dincolo de centura orașului”, spune Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers România.

Directorul Colliers preconizează că și alte portofolii de terenuri valoroase sunt aduse pe piață în aceasta perioada. Anul trecut, volumul tranzacțiilor cu terenuri destinate proiectelor imobiliare comerciale (exclusiv cele industriale și de depozite tradiționale) a scăzut cu mai puțin de 10% față de nivelul din 2022, de 450 de milioane de euro, aproximativ 70% din terenurile tranzacționate provenind din București și împrejurimi. Astfel, piața continuă să fie semnificativ peste nivelul de dinaintea pandemiei, conform raportului anual publicat de Colliers.