Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina

Regatul Unit a impus luni sancţiuni împotriva a trei agenţii şi trei şefi din cadrul acestora, acuzaţi de încercarea de a recurge la dezinformări pentru "subminarea şi destabilizarea Ucrainei şi a democraţiei acesteia", transmit Reuters şi AFP, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 28 oct. 2024, 21:48
Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina

Ministerul de Externe de la Londra a comunicat că Social Design Agency (SDA) şi o parteneră a acesteia, compania Structura, au încercat să efectueze o serie de „operaţiuni de interferenţă” pentru slăbirea sprijinului internaţional acordat Kievului. A mai fost sancţionată firma de relaţii publice ANO DIALOG.

„Sancţiunile de astăzi transmit un mesaj clar: nu vă vom tolera minciunile şi amestecul şi suntem pe urmele voastre”, a declarat ministrul de externe David Lammy, citat într-un comunicat. El a adăugat că „tentativele disperate ale lui Putin (preşedintele rus Vladimir Putin – n. red.) de a ne diviza vor da greş (…) Vom rămâne alături de Ucraina atâta vreme cât va fi nevoie”.

Ambasada rusă în Regatul Unit nu a răspuns imediat unei solicitări din partea Reuters de a comenta.

Conform afirmaţiilor britanicilor, SDA a încercat anul acesta să incite la proteste în mai multe ţări europene şi a avut în vedere achiziţionarea de puncte de vedere în mediile sociale.

Sancţiunile includ blocarea unor active şi interdicţii de călătorie.

Statele Unite, care au avertizat Rusia în privinţa eforturilor de a difuza dezinformări şi de a crea instabilitate în ţări democratice, au sancţionat cele două companii încă din martie, reaminteşte Reuters.

Ministerul britanic de Externe a menţionat că „activităţile perfide ale SDA la scară internaţională” au fost condamnate de asemenea de Canada, Franţa, Germania şi Australia.

Sursa foto: Wikipedia

Te-ar mai putea interesa și
Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat
Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, luni, că va remania Guvernul de la Chişinău, în cazul unei victorii în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie,......
Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr
Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr
Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, s-a întâlnit luni cu directorul general al Eni SpA, Claudio Descalzi, pentru ...
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm de ce se întâmplă asta”
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm ...
Claudia Griech, directorul E.On România, spune că ofertele de acum din piața de energie nu permit companiei să aibă ...
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari direcți ai băncii – Gabriela Nistor, CEO, Salt Bank
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari ...
În planul multianual pe care l-a conceput, SALT Bank, primul neobank românesc, își dorește ca în maximum patru ani ...