Zilele acestea, angajaţii DSV Constanţa au retras de la vânzare un lot de apă la doi litri, aceeaşi apă care, în urmă cu aproape 10 zile a fost retrasă dintr-un lanţ de supermarketuri de la Botoşani şi Dorohoi. Încărcătură microbiană descoperită de specialiştii DSV Constanţa este de 30 de ori mai mare decât limita admisă de lege. Solicitarea de verificare a fost făcută de un consumator şi nu de companie care comercializează această apă.
„Vom verifica şi noi, să vedem dacă această apă mai există încă în supermarketuri. Dacă există, va fi retrasă în totalitate. Este o alertă pe care o dăm atât la nivelul întregii ţări cât şi la nivelul tuturor magazinelor. Vom lua legătura cu colegii noştri care reglementează folosirea izvoarelor. Vom dispune oprirea de la comercializare şi vom cere inclusiv retragerea licenţei”, a declarat, la România TV, Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Nici în Bucureşti lucrurile nu stau mai bine. Un reporter România TV a descoperit o serie de nereguli.
Într-un magazin situat în carterul Militari angajaţii glumesc pe seama clienţilor care au curaj să consume apa pusă la vânzare. Un angajat spune cu nonşalanţă că dacă cineva bea din acea apă „moare repede”.
Casiera spune că doar lotul ambalat la 5 litri avea probleme. Deşi admite că nu sticlele erau de vină, ci apa din ele.
Şi în magazinul din Chitila reporterii România TV au găsit grămezi de baxuri cu apă. Una din sticle are depuneri. Nici măcar angajaţii nu ştiu dacă acea apă este în regulă sau nu. Nici colegii de la casă nu au putut lămuri lucrurile.
Peste o tonă de carne retrasă dintr-un magazin din Cluj
Carnea stricată era trimisă la rotiserie. Probleme au fost descoperite de cei de la OPC CLUj.
Şapte hipermarketuri au fost controlate. „Am verificat şapte mari hypermarketuri: Cora, Billa, Kaufland, Auchan, Metro, Real şi Selgros. Seara la orele închiderii, produsele care aveau tremen limită de consum, normal a doua zi trebuiau retrase în camera specială a produselor neconforme. Toate hypermarketurile au o astfel de cameră. Surpriza mare a fost că la niciun hyrmermarket nu s-a putut constata retragerea normală a acelor produse. O parte erau reambalate, o parte erau menţinute în vitrine pentru vânzare, o parte li s-au schimbat data cu termenul limită de consum„, a declarat Mircea Radu, director OPC Cluj.