Lucia Morariu, care a mai fost președinte ANAT în urmă cu aproape zece ani, este singura care și-a depus candidatura la șefia asociației. Sesiunea de depunere a candidaturilor s-a încheiat la finele lunii februarie.
Pentru ca președintele asoiației să poată fi validat, la ședința ANAT de vineri trebuie să fie prezenți peste 10% din cei aproximativ 600 de membri.
„M-am gândit să candidez pentru că se simțea nevoia de un pic de echilibru în asociație. Au insistat câțiva colegi de la firme importante, care consideră că stilul meu mai procedural ar fi potrivit în perioada asta și se simte nevoie de puțină intervenție pe partea de legislație”, a declarat agenției MEDIAFAX Lucia Morariu.
Ea a spus că ANAT va insista asupra modificării legislației pe „zona de călătorii”, pentru că piața este foarte dezorganizată.
„Noi suntem cei care trebuie să facem propunerile pentru modificarea acestei legislații. Nu a făcut nimeni niciodată nimic fără noi. Este vorba de partea de asigurări, în primul rând. Aceste asigurări împotriva riscului de insolvență la agențiile de turism acoperă sume prea mici și lucrurile trebuie schimbate puțin”, a afirmat Morariu.
Ea crede că se înfiinţează prea ușor o agenție de turism, ceea ce dă posibilitatea și unora de rea credință să intre în acest domeniu.
„În momentul în care se înființează agenții primăvara, se închid toamna și mai pleacă și cu banii clienților, normal că se compromite ideea de agenției de călătorie”, a afirmat Morariu.
Lucia Morariu a înființat în urmă cu două decenii, în Cluj-Naşoca, firma Eximtur, care în ultimii ani a fost cea mai mare agenție de turism dmin țară cu acționari români și locul doi după Happy Tour, deținută de un fond de investiții spaniol.