Lucrările de consolidare şi iluminat în Pasajul Piaţa Muncii, blocate de o firmă din Bacău

29 12. 2012
pasajul_piata_muncii_png_38750900

Pe 11 decembrie 2012, Primăria Capitalei a demarat procedura pentru atribuirea contractului de lucrări de consolidare, arhitectură şi iluminat în Pasajul Muncii din Capitală, prin publicarea în SEAP a invitaţiei de participare la cerere de oferte.

Contractul de lucrări de consolidare, arhitectură şi iluminat în Pasajul Muncii din Capitală este estimat la peste 17,92 de milioane de lei şi finanţat din fonduri bugetare. Procedura a fost suspendată, ca urmare a contestaţiei firmei Bacon SA din Bacău.

Pe 14 decembrie, firma băcăuană a solicitat autorităţii contractante printr-o scrisoare de clarificare prelungirea perioadei de depunere a ofertelor şi decalarea termenului de deschidere a ofertelor. Solicitarea a venit în contextul în care Primăria Municipiului Bucureşti, în calitate de autoritate contractantă, a stabilit ca dată-limită de primire a ofertelor pentru acest contract şi data de deschidere a ofertelor primite să fie 21 decembrie, deşi abia pe 11 decembrie a publicat în SEAP invitaţia de participare la cerere de oferte.

Firma din Bacău a motivat solicitarea prin faptul că durata dintre data publicarea invitaţiei de participare în SEAP (11 decembrie) şi data-limită de primire a ofertelor (21 decembrie) „îngrădeşte accesul operatorilor economici ai căror reprezentanţi legali sunt în străinătate, astfel fiind încălcate principiul tratamentului egal şi al nediscriminării”.

Primăria Municipiului Bucureşti refuză să decaleze termenul de primire a ofertelor

Pe 17 decembrie, autoritatea contractantă a răspuns solicitării firmei din Bacău că nu va proceda la decalarea termenului de depunere a ofertelor.

Reacţia SC Bacon 

„Considerăm refuzul de decalare a termenului de depunere a ofertelor de către autoritatea contractantă afectează promovarea concurenţei între operatorii economici din UE prin încălcarea articolului 11 din OUG nr. 34 din 2006, cu modificările şi completările ulterioare”, susţine SC Bacon SA în contestaţia înaintată Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Mai mult, în contestaţia depusă la CNSC, firma din Bacău atrage atenţia asupra „gradului ridicat de risc din punct de vedere tehnic, organizatoric şi al securităţii muncii şi a dificultăţilor sporite prin imposibilitatea delimitării şi izolării totale a zonei de lucru, din cauza circulaţiei rutiere, reţelei de contact a tramvaielor, semaforizării în Piaţa Muncii„.
Consultaţi aici contestaţia depusă de SC Bacon SA la CNSC.

Ce a decis CNSC

Pe 27 decembrie, Consiliul a decis suspendarea procedurii de atribuire.