Salariile personalului de la sol şi al angajaţilor de la Lufthansa-Systems, Lufthansa-Service GmbH, Lufthansa Technik şi Lufthansa Cargo vor fi majorate cu 2,2% de la 1 ianuarie 2016 şi cu încă 2,2% în 2017, pe lângă plata excepţională de 2.250 de euro (2.400 de dolari) pentru fiecare angajat cu contract permanent de muncă.
Sindicatul Verdi a anunţat că reprezentanţii Lufthansa au acceptat ca schema de pensionare de care beneficiază angajaţii cu vechime să se aplice şi pentru cei recent angajaţi sau care urmează să lucreze la operatorul aerian. Dar toţi angajaţii vor trebui acum să contribuie cu 1% din salariul lor la schema de pensionare, în timp ce contribuţia companiei va fi de 5,2%.
Acordul vine după ce grevele declanşate în cursul acestei luni de personalul navigant au costat Lufthansa zeci de milioane de euro, compania aeriană germană fiind obligată să anuleze un număr de aproximativ 4.700 de zboruri, ceea ce a afectat în jur de 550.000 de pasageri.
Anterior, Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, a fost puternic afectată şi de cele 13 greve declanşate în ultimele 18 luni de sindicatul german al piloţilor, Cockpit, tot din cauza disputelor privind salariile, beneficiile şi reducerile de costuri.
Pentru a putea concura cu companiile low-cost, dar şi cu transportatorii din Golful Persic, Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariaţi încercând să micşoreze costurile. Conducerea Lufthansa vrea să înfiinţeze o nouă divizie low-cost, numită Eurowings, cu sediul în Austria, care va plăti salarii mai mici decât în Germania şi, de asemenea, va prelua o parte din rute în cadrul reorganizării operaţiunilor grupulu