Lukoil cere un sistem de taxare bazat pe profit, pentru a menţine producţia de ţiţei

Un nou regim de taxare pentru industria petrolieră a Rusiei, bazat pe profit, este crucial pentru a sprijini folosirea tehnologiilor moderne, costisitoare şi pentru a menţine nivelul producţiei de ţiţei, a declarat marţi Leonid Fedun, vicepreşedintele companiei ruse Lukoil, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 08 nov. 2016, 17:31
Lukoil cere un sistem de taxare bazat pe profit, pentru a menţine producţia de ţiţei

‘Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este mediul fiscal din Rusia’, a afirmat oficialul companiei ruse, la o conferinţă desfăşurată la Bruxelles.

Guvernul de la Moscova analizează de câţiva ani schimbarea sistemului de taxare în industria petrolieră, încercând să găsească un echilibru între necesităţile bugetare şi o producţie sustenabilă de ţiţei. În prezent, 40% din veniturile statului sunt generate de producţia de ţiţei şi gaze naturale.

Actualul sistem de taxare se bazează pe producţie şi exporturi. Companiile susţin o taxare bazată pe profit, care ar majora producţia, reflectând mai bine costurile de explorare şi riscurile.

Ministerul Energiei a propus deja un regim de taxare bazat pe profit, iar unele proiecte pilot ar putea fi introduse chiar de anul viitor.

Companiile ruseşti se confruntă cu declinul producţiei de ţiţei, din cauza epuizării zăcămintelor din vestul Siberiei. Ele au adoptat noi metode de extragere a ţiţeiului, cum ar fi fracturarea hidraulică şi forajul orizontal, pentru a susţine producţia.

‘Utilizarea metodelor suplimentare de extragere a ţiţeiului este foarte costisitoare, iar la actualul preţ al petrolului şi actualul regim de taxare nu funcţionează’, a afirmat Fedun, pentru Reuters.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Compania rusă intenţionează să producă în acest an aproximativ 85 de milioane de tone de ţiţei.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a aprobat indicatorii tehnicoeconomici pentru realizarea unei noi legături între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul terminal al Aeroportului Otopeni
Guvernul a aprobat indicatorii tehnicoeconomici pentru realizarea unei noi legături între Autostrada de Centură Bucureşti ...
Executivul a aprobat joi indicatorii tehnicoeconomici aferenţi pentru realizarea unei noi legături rutiere între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul terminal al Aeroportului......
România a importat în această seară energie electrică aproape de limita maximă posibilă
România a importat în această seară energie electrică aproape de limita maximă posibilă
În această seară, importul de energie electrică s-a apropiat de pragul de 3.000 MW putere instantanee în condițiile ...
Daniela Dărăban (ACUE): Sectorul de distribuție a energiei electrice ar trebui să-şi mărească de cel puţin trei ori capacitatea de investiţii pentru a atinge obiectivele fixate pentru 2030
Daniela Dărăban (ACUE): Sectorul de distribuție a energiei electrice ar trebui să-şi mărească de cel puţin trei ori ...
Sectorul de distribuţie a energiei electrice ar trebui să-şi mărească de cel puţin trei ori capacitatea de investiţii, ...
O cooperativă din județul Giurgiu intră în programul exclusiv Grădina Noastră, prin care va livra fructe și legume în magazinele Carrefour
O cooperativă din județul Giurgiu intră în programul exclusiv Grădina Noastră, prin care va livra fructe și legume ...
Carrefour România anunță că o nouă cooperativă, aflată în localitatea Malu Spart, din județul Giurgiu, intră în ...