„Lukoil intenţionează să formuleze recurs împotriva dispoziţiei Procuraturii, în conformitate cu procedurile legale şi are încredere în realizarea unei cercetări imparţiale, potrivit celor mai bune reguli şi practici atât ale României, cât şi ale Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat al companiei.
Lukoil precizează că îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României din anul 1998 şi că este una din cele mai mari companii de carburanţi şi energie de pe piaţă.
„Lukoil este un contribuabil prompt şi serios al taxelor plătite bugetului statului şi de asemenea un furnizor serios al produselor de calitate adresate consumatorilor români”, susţin reprezentanţii corporaţiei ruse.
Potrivit sursei citate, Petrotel-Lukoil asigură aproximativ o mie de locuri de muncă în regiune. „În ultimii ani, compania a investit 540 milioane dolari în modernizarea acestei rafinării”.
Petrotel Lukoil este într-adevăr cea mai performantă şi mai modernă rafinărie din portofoliul corporaţiei, fiind clasificată cu un indice Nelson de complexitate de specialitate la nivelul 10, în vreme ce următoarea clasată este o rafinărie pe care grupul o deţine în Sicilia, cu indice Nelson 8,2.
Compania Lukoil „îşi exprimă speranţa că se vor evita orice obstacole care ar putea afecta funcţionarea acestei rafinării strategice”, se mai spune în comunicatul companiei.
Agenţia rusă RIA Novosti, citând o sursă din interiorul subsidiarei din România a Lukoil, informează că rafinăria Petrotel funcţionează în mod normal, în pofida sechestrului. ‘Funcţionăm în mod normal’, a menţionat sursa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Întrebată dacă proprietăţile companiei au fost îngheţate, sursa a precizat ‘nu încă’, potrivit Agerpres.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au extins miercuri măsurile asigurătorii, şi au pus sechestru asupra unor active ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, până la concurenţa sumei de două miliarde de euro.
Procurorii anchetează posibile infracţiunii de folosire cu rea credinţă a unor credite acordate societăţii şi a celei de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea firmei.
Citeşte şi