O subsidiară locală a Transneft operează conducta, un măr al discordiei între autorităţile ucrainene şi Transneft, compania care deţine monopolul asupra sistemului de oleoducte din Rusia.
‘Vedomosti’ susţine că Putin a aprobat oferta inclusă în scrisoarea şefului Lukoil.
Un purtător de cuvânt al Lukoil a refuzat să comenteze informaţia.
În 2013, prin această conductă s-au transportat 925.000 tone de produse petroliere către piaţa internă din Ucraina, în timp ce 815.000 tone au fost livrate Ungariei.
În trimestrul doi din 2014 Lukoil a realizat un profit net de 2,389 miliarde de dolari, în creştere cu 13,5% comparativ cu 2,104 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, după ce a început să producă petrol în Irak.
Profitul operaţional a înregistrat o creştere anuală de 24,7% până la 5,437 miliarde de dolari în timp ce vânzările companiei au crescut şi ele cu 9% până la 38,205 miliarde de dolari.
În al doilea trimestru al anului producţia de petrol şi gaze naturale realizată de Lukoil a fost de 2,313 milioane barili echivalent petrol pe zi, cu 5,5% mai mare în ritm anual. În timp ce producţia de petrol a crescut până la două milioane barili pe zi, producţia de gaze a scăzut până la 311.000 barili pe zi.
Grupul petrolier Lukoil este cea mai mare companie privată din Rusia din punct de vedere al veniturilor, cu o cifră de afaceri de 141 miliarde de dolari în 2013. Compania deţine patru rafinării mari pe teritoriul Rusiei şi trei în exterior.
Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.