„Calculatoarele pentru vehicule au un potențial imens de afaceri pentru Bosch”, a spus Harald Kroeger, membru al consiliului de administrație al Bosch care supraveghează noua divizie, ale cărei operațiuni oficiale încep în ianuarie. Bosch consideră că piața globală a sistemelor intensive în software este de 20 de miliarde de euro acum, cu o creștere anuală de 15% în următorul deceniu, scrie Automotive News Europe.
Serverul de aplicații pentru mașină al Continental oferă VW ID3 și o interfață la internet, iar datorită separării hardware-ului de software, serverul poate integra și actualiza atât aplicațiile VW, cât și software-ul terților.
Citește și: Cum se va mișca piața rezidențială în 2021
Și, potrivit lui Nikolai Setzer, CEO-ul Continental, compania sa a primit comenzi în valoare de 4 miliarde de euro „de la diferiți producători”, în special de la Volkswagen pentru noile vehicule electrice ID3 și ID4.
Aceste computere de mare putere oferă funcții cum ar fi siguranța, asistența șoferului, conectivitatea și infotainment.
Există mai mult de lucru în domeniu. Computerelor vehiculelor li se vor oferi din ce în ce mai multe sarcini, astfel încât în viitor ar putea chiar controla funcții de conducere complicate, cum ar fi controlul mișcării, precum și actualizări de software și servicii bazate pe date.
Bosch, Continental și alți furnizori încearcă să-și transforme afacerile auto din cele cu piese tradiționale, electricitate și combustie internă în software, electronică bazată pe sisteme și grupuri de propulsie cu emisii zero.
Potrivit Continental, se așteaptă ca astfel de computere de înaltă performanță și software-ul să devină o sursă majoră de venituri până în 2025.