Viteza record a fost obținută prin combinarea a opt canale de 100 MHz cu spectru de unde milimetrice pe benzile de 28 GHz și 39GHz, oferind 800 MHz de lățime de bandă și 40 MHz de spectru 4G folosind funcționalitatea EN-DC disponibilă pe soluția AirScale Nokia.
EN-DC permite dispozitivelor să se conecteze simultan la rețelele 5G și 4G, transmiţând și primind date prin ambele tehnologii de interfață aeriană. Acest lucru înseamnă că dispozitivele pot obține un debit mai mare de date decât atunci când se conectează la 5G sau 4G. Vitezele au fost obținute atât pe configurații de bandă de bază 5G bazate pe cloud (vRAN), cât și pe cele clasice.
„Aceasta este o etapă importantă și semnificativă în dezvoltarea serviciilor 5G din SUA, în special într-un moment în care conectivitatea și capacitatea sunt atât de cruciale. Acesta demonstrează încrederea pe care o au operatorii în portofoliul nostru global end-to-end și progresele pe care le-am făcut pentru a oferi cele mai bune experiențe 5G posibile clienților”, a declarat Tommi Uitto, președintele pentru rețelele mobile de la Nokia.
Potrivit Nokia, această soluție nu va oferi abonaților doar viteze de bandă largă mobile „inegalabile”, dar va permite și operatorilor să vândă companiilor diverse servicii sensibile la latență, cum ar fi partajarea rețelei pentru aplicații critice.
Nokia nu a spus cu ce operator de telecomunicaţii a efectual testul, dar a precizat că este „unul dintre cei mai importanţi din SUA”.
De remarcat este faptul că Samsung a revendicat recent o viteză semnificativ mai rapidă a reţelei 5G, de 8,5 Gbps folosind o configurație similară, deși acest lucru a fost obținut într-un test de laborator interior limitat. Prin comparație, Nokia a folosit o implementare reală a rețelei OTA (Over–the-Air).