Informaţia apare în Raportul european Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012, dat astăzi publicităţii. Raportul antemenţionat se publică o dată la trei-patru ani şi analizează exhaustiv predarea limbilor în 32 de țări europene participante la studiu. Studiul măsoară 61 de indicatori, organizaţi în cinci categorii: context, organizare, participare, profesori și metode de predare.
Datele provin din patru surse principale: Eurydice, Eurostat, studiul european privind competențele lingvistice și studiul internațional PISA (Programme for International Student Assessment) al OCDE.
Datele statistice sunt însoțite de descrierea contextului și organizării activității de predare a limbilor străine, a gradului de participare a elevilor și a formării cadrelor didactice. Raportul prezintă și tendințele în predarea limbilor străine de-a lungul anilor.
Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012 este o publicație produsă de Eurydice/Eurostat, în colaborare cu CE.
Spre comparaţie, sub 10% dintre elevii de şcoală primară din România învaţau în 2010 (anul relativ la care s-au făcut măsurătorile pentru raportul antemenţionat) cel puţin două limbi străine, într-un cadru formal, potrivit aceluiaşi raport.
După luxemburgezi, grecii urmează în topul european al celor mai poligloţi elevi de şcoală primară. Aproape jumătate dintre elevii înrolaţi în 2010 în şcoala primară în Grecia învăţau cel puţin două limbi străine la şcoală, potrivit cercetării Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012.