Se încinge competitia pe Autostrada de Centură Bucureşti, după contestaţii: Erbaşu, Tirrena şi Porr reintră în luptă cu turcii şi Umbrărescu
Nod A2 – A0 (sursa foto: randare Asociaţia Pro Infrastructură)
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis pe 26 iulie contestaţiile a trei constructori la licitaţiile pentru loturile 2 şi 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, câştigate iniţial de către turcii de la Alsim Alarko şi constructorul român Dorin Umbrărescu.
Potrivit deciziei CNSC, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este obligată să reevaluze oferta constructorului român Erbaşu şi pe cea a constructorului italian Tirrena Scavi pentru lotul 2.
Aceeaşi decizie obligă CNAIR să reevalueze ofertele celor doi constructori şi a constructorului austriac Porr pentru lotul 3.
Rămâne de văzut dacă în urma reevaluării ofertelor celor trei constructori, CNAIR va menţine rezultatele anunţate anterior.
CNAIR a anunţat în primăvară câştigătorii celor trei loturi din A0: Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Artera Proiect SRL pentru lotul 3 şi turcii de la Alsim Alarko pentru loturile 1 şi 2.
ECONOMICA.NET a relatat încă din luna aprilie despre constructorii eliminaţi pe banda rulantă de la licitaţia pentru viitoarea Autostradă de Centură a Capitalei şi care au depus ulterior contestaţii. Printre ei se numără austriecii de la Porr Construct, italienii de la Tirrena Scavi, dar şi constructorii români Construcţii Erbaşu şi Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93.
Cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură București Sud vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km și după ce vor fi finalizate vor face face legătura între A1 și A2 (foto jos).
În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan- European.
Proiectarea fiecărui lot al acestui Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului București va dura 12 luni, iar execuția 30 de luni, după atribuirea contractelor.
Acest proiect, similar soluțiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.
Contractele pentru cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură București vor putea fi semnate după soluționarea tuturor contestațiilor ori plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.