Maciej Podwojski, Primark: Ne concentrăm pe deschiderea din AFI. Nu avem acum în vizor alt oraș pentru un nou magazin

Primark, unul dintre cei mai așteptați retaileri pe piața din România, va deschide pe 20 iunie al doilea magazin din România. Vânzările au depășit așteptările oficialilor în cele șase luni care au trecut de la deschiderea primului magazin în Parklake, iar șeful vânzărilor din regiune spune că au fost săptămâni în care aici se înregistrau cele mai mari vânzări.
Andrada Ghira - lun, 19 iun. 2023, 16:52
Maciej Podwojski, Primark: Ne concentrăm pe deschiderea din AFI. Nu avem acum în vizor alt oraș pentru un nou magazin

Bucureștenii au stat la coadă să intre în primul magazin Primark din România, deschis la mijlocul lunii decembrie anul trecut. La distanță de șase luni, retailerul deschide al doilea magazin de la noi și e posibil ca aceleași cozi să se formeze și în ziua deschiderii acestui magazin. Cu toate astea, retailerul nu se grăbește cu planul de expansiune.

„Ne concentrăm atenția pe magazinul din AFI acum, depinde de reacție. Am venit aici să stăm, nu ne grăbim, nu deschidem 10 magazine într-un an, chiar dacă am deschis al doilea după șase luni, ceea ce e rapid pentru o piață nouă. Personal, eu cred ca sunt multe oportunități în România”, a spus Maciej Podwojski, Head of Sales pe regiune CEE Primark în cadrul unei întâlniri cu presa.

Magazinul Primark din cadrul AFI Cotroceni are o suprafață închiriabilă de 3.200 de mp, mai mică decât cea din Parklake, iar investiția este similară cu cea din primul magazin, care a fost de 10 milioane de euro. Retailerul va deschide în perioada următoare patru magazine, printre care si cel de la București, în urma unei investiții totale de 50 de milioane de euro.

Primark AFI

Podwojski mai spune că în această perioadă, cele mai vândute articole sunt cele pentru bagaje și costume de baie, semn că oamenii au început să călătorească, iar semnele pandemiei aproape că nu se mai văd.

Deși retailerul nu face publice cifre despe vânzările din fiecare piață, oficialul spune că au monitorizat evoluția vânzărilor magazinului din România, care a avut săptămâni în care vindea cel mai bine dintre cele din regiune.

“Ne uităm la vânzările pe zi și ne concentrăm pe cele săptămânale. Pot să vă spun că au fost saptămâni când România a fost numărul unu, dar au fost și săptămâni în care nu au fost numărul unu”, a mai spus oficialul companiei.

La fel ca în alte sectoare, inflația a mușcat mai mult din buzunarele consumatorilor finali. Am simțit-o asta la mâncare, dar și la haine. Retailerul a mărit prețurile la anumite categorii de produse, dar le-a înghețat pe cele la articolele pentru copii.

“Nu avem aceeași formulă pentru toate articolele, dar pentru acest sezon, nu mai creștem prețurile. Sperăm că inflația va scădea, avem priele semne, costurile logistice scad și ele, la fel și pentru materia primă”, a mai spus Podwojski.

Cu ce vine nou Primark anul acesta

Retailerul nu vinde online, dar de anul acesta va fi disponibil în România și nou website, care va avea mai multe produse afișate, iar cumpărătorii vor putea vedea daca anumite mărimi sunt sau nu disponibile în magazine.

În plus, compania va deschide anul acesta două noi magazine în Polonia care vor avea case self, iar acestea urmează să fie implementate și în alte țări. În teste se află și programul de click and collect, disponibil doar în Marea Britanie.

Primark este unui dintre cei mai mari retaileri din Europa care nu era prezent cu magazine în România. Retailerul vine pe o piață unde Pepco a ajuns lider în primul an de pandemie, când a realizat afaceri afaceri de 1,4 miliarde de lei în 2020, depășind grupul Inditex și Zara.

Te-ar mai putea interesa și
ANAR construiește diguri provizorii din sute de saci cu nisip în zonele Ciocăneşti şi Baital de pe braţul Borcea din judeţul Călăraşi
ANAR construiește diguri provizorii din sute de saci cu nisip în zonele Ciocăneşti şi Baital de pe braţul Borcea din ...
Apele Române Buzău - Ialomiţa, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călăraşi, continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă,......
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi ...
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...