„În data de 31 martie 2017, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a finalizat preluarea patrimoniului Fondului de Protecție a Victimelor Străzii, în conformitate cu prevederile art. 36, alin. 5 din OUG 54/2016. Tot de la aceasta dată, Fondul de Protecție a Victimelor Străzii își va continua practic activitatea ca Direcție în cadrul BAAR iar atribuțiile FPVS de Organism de Plată a Despăgubirilor, Organism de Compensare și Centru de Informare vor fi exercitate de BAAR în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 54/2016″, arată un comunicat de presă al instituţiei.
Odată cu transferul patrimoniului FPVS către BAAR, a fost preluat și întreg personalul angajat al Fondului.
Soluționarea tuturor cererilor de despăgubire adresate inițial către FPVS va fi continuată și finalizată de către BAAR. Până la sfârşitul anului, noul BAAR va prelua şi baza de date CEDAM. În această bază de date poate fi verificată existenţa unei poliţe RCA la o anumită dată pentru un vehicul, poate fi vizualizată societatea de asigurare care a emis poliţa şi pot fi identificate prejudiciile asociate poliţelor valabile începând cu anul 2008.
Statutul asociației a fost modificat de membrii acesteia şi avizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform ordonanţei de urgenţă. Totodată, în cadrul ședintei Adunării Generale a BAAR din data de 10 aprilie 2017 au fost alese noile organe de conducere ale Biroului Asigurătorilor Auto din România, pentru un mandat de 4 ani.
Astfel, Consiliul Director BAAR va avea următoarea componență: Mădălin Roşu a fost ales președinte, din partea Omniasig VIG. Ceilalţi patru membri ai Consiliului Director al BAAR sunt: Cristian Eduard Ionescu, din partea Allianz-Țiriac Asigurări, Dan Junior Găţăianu, din partea Asirom VIG, Mihnea Traian Ștefan Tobescu, din partea Euroins România și Călin Rareș Matei, din partea Groupama Asigurări. Toate persoanele din conducerea BAAR vor fi supuse avizării ASF.
Conform legislației în vigoare B.A.A.R. se constituie ca asociație profesională a societăților de asigurare care au dreptul, în baza legii, să practice în România asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (RCA).