MADR: Au fost stabilite plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic

Plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine - caprine şi bovine, pentru anul de cerere 2020 au fost aprobate joi de Executiv, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
AGERPRES - joi, 15 apr. 2021, 21:57
MADR: Au fost stabilite plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic

Valoarea totală a plafonului alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine şi caprine, este de 63,45 milioane de euro, respectiv 309,161 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul MADR pe anul 2021.

Plafoanele ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, în sumă de 43,974 de milioane de euro, sunt repartizate astfel: 42,527 de milioane de euro pentru culturile amplasate pe teren arabil; 2,742 milioane de euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră; 646.827 de euro pentru tutun; 41.879 euro pentru hamei; 755.567 de euro pentru sfeclă de zahăr.

De asemenea, sectorul zootehnic beneficiază de un plafon pentru speciile ovine şi caprine în sumă de 19,475 milioane de euro.

„Cuantumurile per unitate de măsură se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor stabilite prin actul normativ la numărul total de hectare/efectivele eligibile pentru anul 2020 corespunzătoare fiecărui ANT”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, se estimează că aproximativ 622.000 de fermieri care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor beneficia de cel puţin un sprijin prin ANT.

Tot joi, Guvernul a aprobat plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 1,758 milioane de euro, respectiv 8,567 de milioane de lei. Din fondurile totale alocate, 445.128 de euro vor merge pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, iar diferenţa de 1,313 milioane de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne.

„Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menţionate anterior la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile şi la efectivele de bovine eligibile”, menţionează MADR.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pentru anul 2021.

Potrivit sursei citate, plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se realizează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de dolari din amenzile mai vechi neplătite la care se adaugă inclusiv una......
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod portocaliu de ploi abundente de duminică seara până luni dineața
ANM: Capitala și 15 județe sub Cod portocali de ploi pentru ziua de duminică. Bucureștiul și 20 de județe, sub Cod ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare meteo Cod portocaliu şi Cod galben de ...
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
România a depășit gradul de 100% de umplere a depozitelor de gaze. Dar înmagazinează în continuare și și exportă gaze
Pe fondul unei producții ridicate de gaze naturale, România încă înmagazinează gaze la volume substanțiale, dar și ...