Magazinele vor să dubleze numărul celor care cumpără online până la finalul lui 2015
Pentru anul viitor magazinele online mizează pe dublarea numărului celor care aleg să cumpere online în detrimentul comerţului offline.
PayU, cel mai mare procesator de plăţi online împrună cu mai multe magazine online şi firme de distribuţie îşi propun să promoveze cumpărăturile online pentru a creşte încrederea utilizatorilor în această metodă.
e-Românește este un proiect de comunicare și educație, inițiat de PayU Romania și suținut de DPD și Cargus, care dorește să promoveze o experiență de cinci stele în comerțul online românesc. Campania de promovare se va desfășura pe parcursul unei luni de zile, începând cu 14 mai.
Acțiunea va include un eveniment online, desfășurat pe 9 și 10 iunie, în cadrul căruia toți utilizatorii de Internet din România care fac cumpărături online vor putea beneficia de o experiență de cumpărare la standardele oferite de magazinele online internaționale.
„e-Românește își propune să crească numărul românilor care utilizează Internetul pentru efectuarea cumpărăturilor online. Experiența de cumpărare în acest moment nu numai că poate fi comparată cu cea oferită de magazinele internaționale ci, mai mult, vine cu foarte multe beneficii adiționale: viteză de livrare, suport pentru clienți localizat, metode de plată locale și servicii post-vanzare”, a declarat Daniel Nicolescu, Country Manager PayU România.
Printre magazinele online implicate în campanie se numără comercianți ca BestKids, Carrefour, Domo, F64, Fashion Days, Floria, Flori de Lux, Libris, Miniprix, MyTicket, Orange, PC Garage, Romtelecom, Studio Moderna.
În România sunt peste 10 milioane de utilizatori de internet, iar potrivit studiului PayU, valoarea medie a unei achiziţii online se ridică la 100 de euro, la jumătate în comparaţie cu ţări precum Polonia şi Cehia, iar dublu faţă de Bulgaria.
Potrivit unui studiu VISA, românii plătesc online cu cardul 300 de milioane de euro în magazinele din ţară şi peste 700 de milioane de euro în magazinele din străinătate.
Principalele probleme pe care le întâmpină utilizatorii în magazinele online din România sunt reprezentate de stocurile mult prea mici, lipsa de amabilitate şi competenţă în acordarea suportului tehnic, dar şi probleme legate de livrarea produselor.