Magistrala 4 de metrou: 8 octombrie, noul termen de depunere a ofertelor pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat luni că 8 octombrie este noua dată limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou.
Anemona Andone - lun, 23 sept. 2024, 19:50
Magistrala 4 de metrou: 8 octombrie, noul termen de depunere a ofertelor pentru tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul

„Invit toți operatorii economici interesați să depună cât mai curând documentele, pentru a fi parte a celui mai mare proiect de infrastructură al ultimilor ani”, a transmis pe Facebook edilul Sectorului 4.

 

Acesta a explicat că, recent, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația făcută de un constructor spaniol (FCC – n.r.).

„Asă că putem trece mai departe, cu seriozitate, către următoarele faze ale licitației publice derulate de Sectorul 4 al Municipiului București, alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei”, a continuat Daniel Băluță.

Potrivit lui, în urma semnării contractului de proiectare și execuție, constructorul va avea la dispoziție aproximativ 60 de luni pentru a finaliza lucrările. Din acest interval, primele 10 luni vor fi destinate fazei de proiectare.

La începutul lunii iunie, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru Magistrala 4 de metrou, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Astfel, extinderea Magistralei 4 de metrou va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, în cuantum de 2,5 miliarde euro.

Magistrala 4 Gara de Nord – Gara Progresul, împărțită în două tronsoane

Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou a fost publicat pe 26 aprilie în SEAP, iar ofertele constructorilor interesați erau inițial așteptate până pe 27 iunie.

Valoarea estimată a contractelor pentru cele două tronsoane (Gara de Nord – Eroii Revoluției și Eroii Revoluției – Gara Progresul) depășește 9,6 miliarde de lei. Noua secțiune de metrou din Capitală ar urma să fie gata în cinci ani, potrivit termenelor din licitația organizată de Primăria Sectorului 4 (PS4).

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Chimcomplex confirmă că este interesat de cumpărarea Azomureș
Compania Chimcomplex a publicat astăzi un anunț pe site-ul Bursei de Valori București în care recunoaște că există niște discuții preliminare privind cumpărarea combinatului Azomureș....
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Ungaria acordă un împrumut de 500 de milioane de euro Macedoniei de Nord
Macedonia de Nord a obţinut un împrumut în valoare de 500 de milioane de euro de la Ungaria, cea mai nouă dovadă a influenţei ...
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor de modernizare ale cartierelor Mazepa I și Mazepa II
Primăria Galați anunță începerea lucrărilor de modernizare ale cartierelor Mazepa I și Mazepa II
Primăria Municipiului Galați a anunțat astăzi că au început lucrările pentru modernizarea cartierelor Mazepa I și ...
Rompetrol Rafinare a cheltuit 4 milioane de dolari pentru modernizarea cazanului CO Boiler din instalația de cracare catalitică de la Petromidia
Rompetrol Rafinare a cheltuit 4 milioane de dolari pentru modernizarea cazanului CO Boiler din instalația de cracare catalitică ...
Compania Rompetrol Rafinare anunță investirorii de la Bursa de Valori București că a investit aproximativ patru milioane ...