Magistrala 6 de metrou: Imagini cu evoluția lucrărilor în a doua parte a lunii august

Imagini noi cu lucrările la Magistrala 6 de metrou au fost publicate miercuri. Amintim că pe secțiunea sud, 1 Mai - Tokyo, lucrează asocierea de constructori turci Alsim Alarko - Makyol.
Anemona Andone - mie, 04 sept. 2024, 14:50
Magistrala 6 de metrou: Imagini cu evoluția lucrărilor în a doua parte a lunii august

„Jurnal de șantier M6: a doua jumătate a lunii August, 2024”, se intitulează postarea de miercuri de pe canalul YouTube Magistrala 6.

 

La finalul lunii august, premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită pe șantierul secțiunii 1 Mai – Tokyo din Magistrala 6 de metrou, unde stadiul lucrărilor ajunsese la 14%.

Magistrala 6, împărțită în două secțiuni

magistrala 6

Ministrul Transporturilor a explicat atunci, la rândul său, sursele de finanțare pentru cele două secțiuni din Magistrala 6 de metrou.

„Ne aflăm pe tronsonul 1, pe care am reușit să îl finanțăm prin PNRR. Celălalat tronson de la stația Tokyo până la Otopeni beneficiază de finanțarea dată de Guvernul Japoniei”, a specificat Grindeanu.

Potrivit lui, valoarea totală a investiției în cele două secțiuni se apropie de 10 miliarde de lei.

În decembrie 2023, Metrorex anunța că Magistrala 6 de metrou, secțiunea Sud (Lot 1.1), a primit autorizația de construire. Astfel, asocierea de constructori turci Alsim Alarko – Makyol, desemnată pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo, a putut demara lucrările de șantier.

Pe lângă stația 1 Mai (existentă), secțiunea Sud cuprinde șase stații: Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Magistrala M6 de metrou (secțiunea sud + secțiunea nord) va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va cuprinde 12 stații.

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...