Magistrala 6 de metrou: Metrorex anunță amânarea restricțiilor de circulație în Piața Montreal pentru 13 iulie, la solicitarea TPBI

Metrorex anunță modificarea perioadei de implementare a restricțiilor în zona Piața Montreal - Piața Presei Libere, pentru lucrări la Magistrala 6 de metrou. Restricțiile, inițial programate să înceapă pe 6 iulie 2024, vor intra în vigoare începând cu data de 13 iulie 2024, la solicitarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI).
Anemona Andone - vin, 05 iul. 2024, 15:25
Magistrala 6 de metrou: Metrorex anunță amânarea restricțiilor de circulație în Piața Montreal pentru 13 iulie, la solicitarea TPBI

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, din viitoarea stație Piața Montreal, impun necesitatea închiderii celor trei benzi de circulație existente pe Bd. Mărăști, pe relația Piața Montreal – Piața Presei Libere, explică Metrorex într-o postare de vineri,  pe pagina proprie de Facebook.

Măsura de restricționare era programată inițial pentru perioada 06.07.2024 – 07.09.2024.

Planul de deviere a circulației este avizat de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Direcția Transporturi, prin Avizul nr. 4257/08.04.2024, de Administrația Străzilor București și de Brigada Rutieră București, prin Avizul nr. 2791116 SSR/BS/10.05.2024, mai spun cei de la Metrorex.

Potrivit lor, devierea traficului și semnalizarea rutieră pe zona lucrărilor se efectuează conform legislației în vigoare.

Aceasta va fi semnalizată prin instalarea de panouri informative cu privire la restricție, în intersecțiile: Bd. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu, Str. Aviator Popișteanu – Bd. Expoziției, Str. Parcului – Bd. Expoziției – Str. Aviator Traian Vasile, Bd. Mărăști – Str. Alexandru Constantinescu și Bd. Mărăști – Bd. Mareșal Alexandru Averescu, potrivit Metrorex.

Pentru pietoni, traversarea se va asigura pe la trecerile existente în capetele tronsonului de drum restricționat.

Operațiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere, mai spun reprezentanții Metrorex.

„Apelăm și de această dată la bunăvoința participanților la trafic, în perioada care urmează și le mulțumim anticipat pentru înțelegere tuturor celor afectați de disconfortul lucrărilor de execuție pentru Magistrala 6 de metrou”, conchid reprezentanții Metrorex.

„Cârtițe” cu diamentru de peste șase metri pentru Magistrala 6 de metrou

magistrala 6 metrou

Cele două utilaje de forare tip TBM (Tunnel Boring Machine), aduse de anul trecut pentru execuția tunelurilor secțiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou, vor fi puse în funcțiune în lunile august – septembrie 2024, potrivit răspunsului ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu la interpelarea unui deputat USR.

Utilajele TBM pentru prima secțiune a Magistralei 6 de metrou au sosit în România încă din toamna anului trecut. ECONOMICA.NET a prezentat primele imagini în septembrie 2023.

Secțiunea Sud (Lotul 1.1) reprezintă segmentul cuprins între stațiile 1 Mai (existentă) – Tokyo și are un traseu de 6,6 km.

„Suntem pregătiţi să demarăm lucrările la noua Magistrală 6, pentru execuţia lucrărilor de structură de rezistenţă pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo.

Pentru început, prezenţa şantierului se va face simţită la suprafaţă, iar noi vom face tot posibilul ca disconfortul inerent creat de lucrări să fie resimţit la minim de participanţii la trafic şi de cei din vecinătatea şantierului. După pregătirea terenului de lucru şi implementarea organizării de şantier, vor începe lucrările în subteran.

TBM-urile vor începe excavările, de la staţia Tokyo, Aeroport Băneasa, Gara Băneasa”, a afirmat în decembrie anul trecut Ertugrul Aydin, reprezentantul antreprenorului, citat de Agerpres.

Magistrala 6, cu cele două secțiuni, va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanţelor dă startul unei noi ediţii Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an
Ministerul Finanţelor dă startul unei noi ediţii Tezaur, cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an
Românii pot cumpăra, începând de luni, titluri de stat Tezaur cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, informează Ministerul Finanţelor....
Ungaria majorează taxele pe bănci pentru a acoperi deficitul bugetar
Ungaria majorează taxele pe bănci pentru a acoperi deficitul bugetar
Autorităţile ungare au anunţat luni noi taxe pe bănci şi, de asemenea, au abandonat planurile care vizau eliminarea ...
Marcel Ciolacu despre e-TVA: Am făcut toate modificările posibile. ANAF are nevoie de digitalizare
Marcel Ciolacu despre e-TVA: Am făcut toate modificările posibile. ANAF are nevoie de digitalizare
Guvernul a făcut "toate modificările posibile" în privinţa e-TVA, iar ANAF are nevoie de digitalizare, a declarat, luni, ...
BRD Finance este cumpărată de Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding și EOS Finance. Consiliul Concurenței avizează tranzacția
BRD Finance este cumpărată de Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding și EOS Finance. Consiliul Concurenței avizează ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Grupul Otto, prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance ...