Mai multe universităţi bucureştene îşi deschid porţile luni

Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice, dar şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Capitală organizează luni festivităţi de deschidere a anului universitar 2017 - 2018, potrivit calendarelor aprobate de senatele instituţiilor de învăţământ superior.
Economica.net - Dum, 01 oct. 2017, 06:45
Mai multe universităţi bucureştene îşi deschid porţile luni

Unele dintre universităţile tehnice, printre care şi Universitatea Politehnica Bucureşti, au deschis anul universitar pe 25 septembrie.

La ASE, vor avea loc festivităţi pe facultăţi, la care sunt aşteptaţi membri din conducerea universităţii, a facultăţilor, cadre didactice, studenţi, ambasadori, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai instituţiilor partenere ale Academiei. În cadrul festivităţilor la nivelul facultăţilor se vor face prezentări ale programelor de studii, iar bobocii vor beneficia de informaţii suplimentare despre noul lor statut universitar.

În urma concursului de admitere din acest an, facultăţile ASE primesc peste 5.800 de studenţi la programele universitare de licenţă cu frecvenţă, peste 700 de boboci la învăţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă, la programele universitare de masterat vor fi peste 3.200 de noi studenţi şi aproximativ 180 de studenţi doctoranzi.

În mesajul său de început de an universitar, rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, subliniază importanţa stabilirii obiectivelor şi priorităţilor în asigurarea unui viitor şi a unei cariere de succes. „Vă doresc un an universitar cu rezultate deosebite, în care performanţa şi excelenţa, bazate pe cunoaştere, cercetare, studiu aprofundat şi responsabilitate, să fie valorile care să caracterizeze activitatea comunităţii noastre academice, puternică prin fiecare dintre cei peste 23 de mii de membri ai săi”, afirmă Istudor.

Facultăţile Universităţii din Bucureşti deschid noul an universitar ceremonii distincte.

Reprezentanţii Facultăţii de Drept, alături de invitaţii speciali – Michele Ramis, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Cord Meier Klodt, ambasadorul Germaniei în România, prof. univ. dr. Christine Neau-Leduc, vicepreşedinte al Universităţii Paris I Panthéon – Sorbonne, prof. univ. dr. François-Guy Trebulle – director al Şcolii de Drept Sorbona, Universitatea Paris I Panthéon – Sorbonne, prof. univ. dr. Eckhard Pache – decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Würzburg din Germania şi prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al UB, – vor aştepta tinerii studenţi pentru a le ura bun venit în noul an universitar.

Conducerea Facultăţii de Geologie şi Geofizică, alături de Lia Roberts, politician şi om de afaceri american de origine română, îi vor primi pe studenţi în noul an universitar printr-o ceremonie în care vor fi decernate Premiile „Sandu Dumitru”.

Facultatea de Fizică deschide anul universitar 2017 – 2018 prin acordarea unor diplome de excelenţă academicianului Ioan Ioviş Popescu, profesorului emerit Athanasie Truţia, profesorului emerit Iancu Iova şi profesorului emerit Victor Gheorghe, în contextul aniversării a 55 de ani de la înfiinţarea facultăţii.

„Prima săptămână a anului universitar 2017 – 2018 în cadrul Universităţii din Bucureşti este dedicată atât întâlnirilor cu studenţii boboci, cât şi evenimentelor cu invitaţi speciali. În această perioadă, bobocii au ocazia să interacţioneze cu profesorii tutori, cadrele didactice şi personalul de suport (secretariat, bibliotecă, administraţie), dar şi cu studenţii din alţi ani, care îi vor ajuta să se integreze mai uşor în mediul universitar”, precizează UB.

În universităţile de stat învaţă 337.618 studenţi la ciclul de studiu licenţă, 89.711 la masterat, 17.662 la doctorat.

Potrivit unui centralizator al MEN, în învăţământul particular învaţă 28.366 studenţi la licenţă, 5.562 la masterat şi 74 la doctorat.

Totodată, în învăţământul militar sunt cuprinşi la trei cicluri de studiu un număr de 6.621 de studenţi.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: Romgaz a luat jumătate de miliard de euro din emisiunea de obligaţiuni prin Programul Euro Medium Term Notes
Burduja: Romgaz a luat jumătate de miliard de euro din emisiunea de obligaţiuni prin Programul Euro Medium Term Notes
Romgaz a înregistrat un succes istoric în cadrul emisiunii inaugurale de obligaţiuni, în valoare de 500 milioane de euro, realizată prin Programul Euro Medium Term Notes, informează Ministerul......
Criză Orientul Mijlociu – Hezbollahul libanez afirmă că va continua să combată „agresiunea” Israelului
Criză Orientul Mijlociu – Hezbollahul libanez afirmă că va continua să combată „agresiunea” Israelului
Hezbollahul libanez a afirmat luni, într-un comunicat emis la un an după atacul Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie ...
Noua eră a gazelor lichefiate – GNL vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu energie, spun importatorii
Noua eră a gazelor lichefiate – GNL vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu ...
Gazele naturale lichefiate (GNL) vor fi necesare timp de decenii pentru a asigura o aprovizionare adecvată cu energie, chiar ...
Chisăliţă (AEI): Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată a energiei să se transforme într-o piaţă a furnizorilor deştepţi
Chisăliţă (AEI): Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată a energiei să se transforme într-o piaţă a furnizorilor ...
Există riscul foarte mare ca piaţa liberalizată să se transforme într-o piaţă a furnizorilor deştepţi, care să ...