Mai mulți investitori din Corbu lansează un nou concept pe litoralul românesc: Detox digital în mijlocul naturii

Mai mulți operatori de turism din Corbu, care dețin spații de cazare și de alimentație publică amenajate în concordanță cu specificul zonei, anunță că lansează conceptul “detox digital la malul mării” începând din sezonul 2023, cu vacanțe pe plaje virgine, pentru reconectare cu natura, și vor să transforme zona în cea mai cunoscută și mai căutată oază de liniște de pe litoralul românesc.
Ion Dobreanu - mar, 23 mai 2023, 21:20
Mai mulți investitori din Corbu lansează un nou concept pe litoralul românesc: Detox digital în mijlocul naturii

Rezident Corbu, Pensiunea SunScape, Cherhanaua Luna de Corbu și Let’s Build Corbu au investit până acum peste un sfert de million de euro în confortul și pentru agrementul turiștilor și promovează locul, atmosfera și spiritul zonei Corbu ca să atragă oaspeți care doresc o alternativă liniștită și relaxantă la vacanțele pe litoral, mâncare autentică și experiențe unice în natură.

Plaja Corbu, inclusă în Rezervația Deltei Dunării, are aproximativ 20 de km, cu o lățime de circa 50 de metri, și este la 12 km de stațiunea Mamaia și la 48 de km de Eforie Nord.

“Dezvoltarea zonei protejate nu compromite frumusețea sa naturală atâta vreme cât operatorii economici sunt responsabili și dedicați păstrării autenticității locale“, declară Alexandra Bogatu, fondatorul Rezident, care a amenajat la Corbu zece camere duble.

Rețeaua de apartamente și camere de închiriat în regim hotelier Rezident a ajuns la 76 de spații de cazare în 2023, după deschiderea Rezident Corbu, aproape du blu față de anul trecut. Din acest sezon, Rezident Corbu oferă experiența unui sejur la câțiva pași de mare, în confortul unei cazări similare unei camere de hotel. Vacanța la Rezident Corbu costă între 466 de lei si 1.345 de lei/camera/două nopți și între 1.450 de lei si 3.840 de lei/camera/șapte nopți.

“Turiștii se pot bucura de autenticul zonei în preparatele din pește și pot locui la marginea plajei în foste locuințe pescărești. Pot admira răsărituri de soare alături de copii și nu trebuie să lase acasă animalele de companie“, precizează Alexandra Bogatu.

Sezonul la Corbu a debutat odată cu vacanța de 1 mai, care a adus pe plaja virgină mai mulți turiști față de anul trecut, după creșterea numărului spațiilor de cazare și al activităților propuse oaspeților.

“Detox digital la malul mării” este din sezonul 2023 conceptul vacanțelor la Corbu, susținut de membrii comunității “Let’s Build Corbu”, din care fac parte o serie de operatori economici din zonă care se susțin reciproc pentru a atrage turiști. “Let’s Build Corbu contribuie la dezvoltarea activităților de promovare, marketing și branding al spațiilor de cazare, restaurantelor, evenimentelor și altor activități comerciale de pe raza comunei Corbu. Let’s Build Corbu dorește să sprijine proprietarii de terenuri cu scopul de a dezvolta zona armonios și respectând reglementările legale”, declară Manuel Rotaru, fondatorul Let’s Build Corbu

Parte din comunitate sunt și bucureștenii Cristian și Andreea Filip, proprietarii Pensiunii SunScape, un complex de cazare și divertisment aflat la 250 de metri de plaja Corbu, unde turiștii au la dispoziție dotări ca acasă.

”Ne-am dorit să ne petrecem concediile pe litoralul românesc, iar în ultimii doi ani ne-am concentrat atenția și toate eforturile pe dezvoltarea conceptului SunScape, un loc unde să vină oameni ca noi, care își doresc turism de calitate și liniște, în detrimentul zonelor aglomerate și poluate”, declară Andreea Filip, arhitect și cofondator SunScape.

Un alt antreprenor local, Adi Popescu, fost manager al unui club din București, s-a mutat în urmă cu șase ani la Corbu, unde a deschis un restaurant cu specific pescăresc.

“Luna de Corbu este un loc unic, situat într-un mediu natural incredibil de frumos, care oferă o experiență autentică și liniștită. Sunt încântat să contribui la dezvoltarea acesteia într-o destinație de top pentru turiștii care doresc sa fie mai aproape de natură și să se bucure de o experiență culinară de excepție”, a declarat Adi Popescu.

Operatorii de turism de la Corbu se așteaptă să aibă un sezon bun, cu rezervări constante și turiști repetitivi. Noile spații deschise aduc un potential mai mare de cazare în zonă și oferă un suflu nou comunei, aducând-o pe harta destinațiilor de vacanță a sezonului estival 2023. Antreprenorii preconizează un grad de ocupare de peste 70% în lunile iunie-septembrie, însoțit de o creștere a veniturilor cu 20% față de anul anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și
Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut cu peste 13% în primele 11 luni din 2024
Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut cu peste 13% în primele 11 luni din 2024
Un număr de 5.588 de societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România în primele 11 luni din 2024, în scădere cu 13,32% comparativ cu perioada similară din 2023, conform datelor......
Aglomeraţie pe Valea Prahovei; se circulă în coloană între Breaza şi Comarnic şi între Sinaia şi Buşteni
Aglomeraţie pe Valea Prahovei; se circulă în coloană între Breaza şi Comarnic şi între Sinaia şi Buşteni
Centrul INFOTRAFIC informează că duminică sunt valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploieşti - Braşov, circulându-se în ...
Incendiu la o clădire a Liceului Timpuri Noi din Calea Dudeşti
Incendiu la o clădire a Liceului Timpuri Noi din Calea Dudeşti
Pompierii ISUBIF intervin, duminică, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire a Liceului Timpuri Noi (în prezent ...
Grupul Volkswagen, acuzat că nu a protejat datele personale a 800.000 de utilizatori de mașini
Grupul Volkswagen, acuzat că nu a protejat datele personale a 800.000 de utilizatori de mașini
Informații primite, verificate și, ulterior, dezvăluite de publicația germană Der Spiegel arată că date personale ...