Mai tare decât Codul lui Da Vinci: Iisus e înmormântat în Japonia
Indicatoarele rutiere moderne din prefectura Aomori arată de decenii bune drumul către mormântul lui Iisus din localitatea Shingo. Călătorii curioşi descoperă acolo două morminte cu două cruci austere din lemn. În unul din morminte s-ar afla rămăşiţele lui Iisus. În celălalt s-ar afla o ureche a fratelui său, Isukiri şi câteva fire de păr care ar fi aparţinut Fecioarei Maria.
Totul începe la sfârşitul secolului XIX când este anunţată public existenţa “Documentelor Takenouchi”, un set de texte vechi de 1500 de ani, ele însele copii după texte mult mai vechi. Familia Takenouchi le-a conservat şi le-a transmis din generaţie în generaţie. Mai multe informaţii au apărut în 1936 când un grup de arheologi ar fi găsit în regiune chiar testamentul lui Hristos.
Potrivit acestor documente nu Iisus ar fi fost crucificat la Ierusalim ci fratele său, Isukiri, care s-a sacrificat pentru el. Isus ar fi vizitat Japonia când avea între 21 şi 33 de ani (perioada misterioasă, neacoperită de textele biblice). După crucificare Isus s-ar fi refugiat în Siberia de unde, prin Alaska, ar fi ajuns iar în arhipelagul Nippon, prin portul Hachinohe, la 40 de kilometric de Shingo. Acolo s-ar fi căsătorit şi ar fi avut 3 copii. N-a mai făcut minuni dar a trăit până la venerabila vârstă de 106 ani.
Această poveste a născut în regiune un cult neocreştin dar, mai ales, o mică şi vioaie industrie turistică locală.
Documentele Takenouchi conţin numeroase alte referiri la naşterea umanităţii, care ar fi venit din spaţiul cosmic sau la întâlniri între oameni şi extratereştri. Experţii care au studiat textele le declară un fals sau fakelore (fals folcloric) dar exotismul întregii poveşti a fascinat şi fascinează încă mulţi oameni.