Gambrinus
Probabil cea mai cunoscută bere din anii ’80 era produsă la Fabrica de Bere Griviţa din 1869. O bere apreciată atunci mai ales dacă era proaspătă, lucru extrem de rar de vreme ce termenul de valabilitate al berii era de câteva zile. Fabrica de lângă Gara Basarab din Capitală nu mai produce, însă brandul a rezistat, fiind produs acum de Heineken. O scurtă istorie a originii mărcii găsiţi aici.
Rahova
Era considerată în anii ’80 mai degrabă o bere de slabă calitate. Era fabricată la Fabrica de Bere Rahova, fostă Bragadiru, după numele industriaşului care a făcut-o. Urmaşul berii Rahova ar fi Fulbier
Ateneu
Era varianta „premium” fabricată la Griviţa.
Azuga
Dacă Gambrinus era cea mai cunoscută, fără îndoială, berea Azuga era cea mai apreciată. Nu de puţine ori constituind motivul unei deplasări la munte pe Valea Prahovei, în special între bucureşteni. Fabrica a fost înfiinţată în 1870, pe domeniile regale, la Azuga. Berea şi-a păstrat numele până astăzi. Recent, fabrica a fost preluată de SABMiller.
Mamaia
„Berea de la mare” se făcea în Fabrica de Bere Constanţa, construită de comunişti în ’70. Nu foarte apreciată, a reuşit să rămână totuşi în piaţă şi după ’90, când s-a transformat în Malbera. Acum fabrica aparţine Heineken.
Imaginile au fost preluate de pe http://etimpu.com