Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, luni, că va remania Guvernul de la Chişinău, în cazul unei victorii în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 28 oct. 2024, 21:56
Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat

Sandu a declarat, în cadrul unei dezbateri electorale organizată de postul public de televiziune Moldova 1, că are în vedere schimbarea unor miniştri din cabinetul lui Dorin Recean până la sfârşitul acestui an.

„Da, cred că este nevoie să facem schimbări în echipa de guvernare. Am auzit cetăţenii, am discutat în multe localităţi, am auzit care sunt pretenţiile şi în special pe ce domenii oamenii se aşteaptă la lucruri făcute mai bine. Eu cred că acest lucru trebuie să se întâmple până la finalul acestui an”, a afirmat Maia Sandu.

Liderul de la Chişinău a subliniat, de asemenea, că instituţiile de stat „sunt libere şi astăzi să meargă să pună cătuşe” miniştrilor suspectaţi de fapte de corupţie.

„Da, am comis mai multe greşeli, chiar dacă intenţiile au fost bune şi, chiar dacă au fost multe crize, au fost oameni care s-au descurcat mai bine şi au fost oameni care s-au descurcat mai puţin bine, din diferite motive. Acolo unde există întrebări de integritate, instituţiile trebuie să vină şi să îşi spună cuvântul. Absolut nu am îngrădit niciodată şi nici nu am încercat, nu m-am gândit să îngrădesc o instituţie sau alta să îşi facă treaba atunci când vine vorba de integritate şi sunt libere şi astăzi să meargă să pună cătuşe unuia sau altuia, dacă există aceste motive”, a adăugat Sandu.

Contracandidatul Maiei Sandu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, socialistul Alexandr Stoianoglo, a refuzat să participe la dezbaterea de la Moldova 1, deşi conducerea televiziunii publice a Republicii Moldova i-a lansat invitaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina
Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina
Regatul Unit a impus luni sancţiuni împotriva a trei agenţii şi trei şefi din cadrul acestora, acuzaţi de încercarea de a recurge la dezinformări pentru "subminarea şi destabilizarea......
Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr
Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr
Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, s-a întâlnit luni cu directorul general al Eni SpA, Claudio Descalzi, pentru ...
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm de ce se întâmplă asta”
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm ...
Claudia Griech, directorul E.On România, spune că ofertele de acum din piața de energie nu permit companiei să aibă ...
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari direcți ai băncii – Gabriela Nistor, CEO, Salt Bank
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari ...
În planul multianual pe care l-a conceput, SALT Bank, primul neobank românesc, își dorește ca în maximum patru ani ...