De aemenea, şi un raport al Deloitte arată că varianta lichidării presupune costuri cu 150 de milioane de lei mai mici decât continuarea stării de rezoluție.
De altfel, sursele Profit.ro spun că raportul furnizat membrilor consiliului de către specialiștii sectorului asigurări din ASF recomandă falimentul. Ședința Consiliului va avea loc mâine, de la ora 13.
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziţie prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig.
International Insurance Consortium este o firmă înregistrată în Olanda, cu sediul social în Amsterdam, fondată în septembrie 2014. De la înfiinţare şi până în toamna anului trecut, International Insurance Consortium a acumulat acţiuni la compania ucraineană de asigurare Providna, care a anunţat, în august 2015, că firma olandeză a ajuns la o participaţie de peste 90% din părţile sociale. Este singura activitate documentată a International Insurance Consortium B.V.
Carpatica Asig se află, de la începutul anului 2014, într-un program de redresare financiară şi ar fi trebuit, conform planului aprobat de ASF, să atragă un investitor strategic până la jumătatea lunii decembrie 2015.
Pe 25 ianuarie, analizând situaţia financiară a societăţii de asigurări Carpatica Asig S.A. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat a dispus intrarea societăţii în mecanismul de rezoluţie. După arestarea actionarilor şi boardului de conducere al asigurătorului, ASF a numit ca administrator interimar Fondul de Garantare al Asiguraţilor (FGA).
Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară încă de la sfârşitul anului 2014, nu a trecut stres testul făcut de ASF în august 2015. Societatea a încercat în repetate rânduri să-şi majorezer capitalul social pentru a se salva, dar nu a reuşit să îndeplinească condiţiile impuse de marja de solvabilitate.