Majorare de capital la UPC România. Holdingul din Olanda converteşte în acţiuni o creanţă de 1,29 miliarde lei

UPC CEE Holding BV, înregistrată în Olanda, va converti în acţiuni o creanţă de 1,29 miliarde lei (286 de milioane de euro la cursul BNR de marţi, 10 ianuarie) a UPC România.
Economica.net - mar, 10 ian. 2017, 17:41
Majorare de capital la UPC România. Holdingul din Olanda converteşte în acţiuni o creanţă de 1,29 miliarde lei

Întrucât UPC CEE Holding deţine o creanţă certă, lichidă şi exigibilă asupra UPC România SRL, în valoare de 1,29 miliarde lei, UPC CEE Holding intenţionează să convertească creanţa în capital social, au hotărât acţionarii UPC în luna noiembrie, potrivit unui anunţ publicat marţi în Monitorul Oficial.

Operaţiunea va fi realizată prin emiterea a 6.733 de acţiuni noi, fiecare cu o valoare nominală de 84,13 lei şi o primă de emisie asociată de 191.509,5132 lei, până la concurenţa datoriei de 1,29 miliarde lei.

Decizia a fost luată „în scopul recapitalizării societăţii şi îmbunătăţirii situaţiei financiare prin majorarea capitalului propriu şi reducerea debitelor”, se arată în decizia publicată în MO.

În prezent, UPC CEE Holding BV deţine 99,88% din acţiunile UPC România, iar UPC Poland Holding BV, înregistrată de asemenea în Olanda, deţine restul capitalului. În cadrul recapitalizării companiei, UPC Poland Holding BV renunţă la dreptul de preferinţă de a participa la majorarea de capital.

Printr-o metodă similară, UPC România converteşte în capital social o creanţă de 117 milioane de lei a operatorului de televiziune prin satelot Focus Sat Romania SRL, deţinut în proporţie de 100% de compania de cablu, potrivit unui alt anunţ din Monitorul Oficial.

UPC România avea, la 30 septembrie 2016, 1,259 milioane de clienţi, cu un total de 2,225 milioane de abonamente la serviciile companiei, după cum urmează: peste 900.000 de abonaţi la serviciile de televiziune prin cablu, 349.500 la televiziunea prin satelit (Focus Sat), 524.900 la serviciile de internet fix, respectiv 449.700 la serviciile de telefonie mobilă. Aceste cifre plasează UPC în top trei la nivel naţional pe piaţa furnizorilor de servicii fixe de televiziune şi internet. Principalii competitori ai companiei sunt RCS & RDS şi Telekom România, ambele companii oferind pachete de servicii integrate fix-mobil, cu televiziune, internet şi telefonie mobilă pe aceeaşi factură.

UPC România este deţinută de UPC Olanda, parte a grupului american de cablu Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone.

Liberty Global şi gigantul britanic Vodafone, care deţine Vodafone România, al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă, şi-au combinat recent operaţiunile de pe piaţa olandeză într-un joint-venture 50%-50%. Colaborarea dintre Liberty Global şi Vodafone ar putea viza, în viitor, şi operaţiunile din alte ţări, au indicat şefii celor două companii.

Te-ar mai putea interesa și
Informații în premieră pentru toți șoferii. Ce s-a întâmplat cu prețurile RCA după ridicarea plafonării. Șoferii din București și Ilfov nu au prea multe opțiuni, vești bune la nivel național – Tabele
Informații în premieră pentru toți șoferii. Ce s-a întâmplat cu prețurile RCA după ridicarea plafonării. Șoferii ...
Cinci din cele nouă societăți care activează pe piața RCA din România vindeau, în data de 3 iulie, adică la două zile după ridicarea plafonării tarifelor, mai scump decât o făceau......
Care sunt proiectele din București cu apartamente cu TVA de 9% pe care le poți cumpăra până la 1 august
Care sunt proiectele din București cu apartamente cu TVA de 9% pe care le poți cumpăra până la 1 august
Majorarea TVA la locuințele noi urmează să fie votată, iar unii dezvoltatori îi anunță deja pe cei care nu s-au decis ...
Primele imagini și detalii despre proiectul cu locuințe și birouri de lângă mallul AFI Cotroceni din București
Primele imagini și detalii despre proiectul cu locuințe și birouri de lângă mallul AFI Cotroceni din București
Dezvoltatorul AFI face demersurile în vederea obținerii autorizației de construire a primelor apartamente de lângă mallul ...
Record la două culturi de bază. Ce producții de cereale și oleaginoase ar putea obține fermierii anul acesta
Record la două culturi de bază. Ce producții de cereale și oleaginoase ar putea obține fermierii anul acesta
Exceptând rapița, orzul și orzoaica, fermierii români au cultivat anul acesta cu până la 10% mai puține cereale și ...