Dintre toţi cei aproape 213.000 de respondenţi sub 35 de ani, numai 1% şi-au exprimat încrederea totală în politică.
Mai mult de jumătate dintre respondenţi au declarat că ar participa la o mare rebeliune împotriva celor care sunt la putere.
Răspunsurile la acest sondaj efectuat în 11 ţări europene arată că tinerii cu un nivel scăzut de educaţie sunt mai neîncrezători faţă de politică decât cei cu niveluri mai ridicate.
Această lipsă de încredere este legată de sentimente de alienare, potrivit institutului de cercetare german Sinus, care a analizat sondajul, realizat prin diferite posturi europene de televiziune.
‘Tinerii care nu au încredere în politică sunt mai fatalişti’, au precizat cercetătorii în raportul lor.
În ciuda nivelului ridicat de neîncredere, mulţi cetăţeni tineri sunt interesaţi de acţiunea politică şi de alternativele la politica de partid.
În timp ce doar 31% au declarat că s-ar putea implica într-o organizaţie politică tradiţională, 51% au spus acelaşi lucru pentru organizaţii non-guvernamentale sau de ajutorare.
Unul din cinci tineri europeni a lucrat deja cu un ONG.
Studiul a fost publicat de posturile germane BR, SWR şi ZDF. El include răspunsuri din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Olanda, Spania şi Elveţia.