Majoritatea medicilor americani se opun anulării legii privind asigurările de sănătate Obamacare
Sondajul apărut în revista ‘New England Journal of Medicine’ a fost realizat în rândul a 426 de medici aleşi în mod aleatoriu din cei peste 1,4 milioane de medici, rezidenţi şi studenţi la medicină care figurează într-o bază de date naţională.
‘Ceea ce am înţeles este că majoritatea medicilor generalişti sunt deschişi la modificări ale legii Obama (Affordable Care Act), însă majoritatea se opun anulării sale’, a declarat dr. Craig Pollack, profesor la facultatea de medicină Johns Hopkins din Baltimore (Maryland).
Doar 15% dintre medicii intervievaţi s-au declarat în favoarea eliminării acestei legi adoptate în 2010, una din cele mai mari realizări ale preşedintelui Barack Obama, care a permis acordarea de asigurări de sănătate unui număr suplimentar de 20 de milioane de americani.
Niciun democrat nu s-a declarat în favoarea anulării legii, faţă de 32% dintre republicani şi 38% dintre cei care au declarat că au votat cu Trump.
Sondajul arată de asemenea că 74% dintre medicii intervievaţi s-au arătat în favoarea unor modificări ale legii, cum ar fi crearea unei opţiuni de asigurare publică precum Medicare, care se referă la pensionari, şi care în acest mod să creeze concurenţă planurilor de asigurări private.
De asemenea, marea majoritate a medicilor au afirmat că se opun posibilităţii pentru companiile de asigurări să refuze să ofere asigurări de sănătate persoanelor cu boli cronice sau ca aceştia să trebuiască să plătească sume exorbitante, ceea ce legea ‘Obamacare’ interzice.
Medicii sunt de asemenea în favoarea păstrării opţiunii astfel încât copiii să poată beneficia de asigurările de sănătate ale părinţilor până la vârsta de 26 de ani.