Digi Mobil revendică astfel, potrivit informaţiilor RCS&RDS, 25% din piaţa rezidenţială de abonamente la telefonie mobilă, devenind al treilea jucător după numărul de abonaţi şi împingând Telekom pe locul al patrulea.
Grupul Deutsche Telekom a raportat, miercuri, creşterea cu 10% a numărului de abonaţi la serviciile mobile în România, la un total de 1,92 milioane, la care se adaugă patru milioane de cartele în regim preplătit, în scădere cu 6%.
Pe cifre, creşterea abonaţilor la serviciile mobile raportată de Deutsche pare că se datorează pachetelor integrate fix-mobil MagentaONE. Astfel, potrivit datelor furnizate marţi de Telekom România, numărul de abonaţi ai Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote România) a rămas relativ stabil, la circa 1,64 milioane, în timp ce numărul de clienţi ai pachetelor MagentaONE a ajuns la 270.000, cu 62.000 mai mulţi decât la finalul anului trecut.
„Cred că creşterea numărului de clienţi MagentaONE şi a numărului de abonaţi la serviciile mobile reprezintă rezultatul activităţilor de anul trecut. În ceea ce priveşte numărul de abonaţi, este relativ uşor să atragi abonaţi dacă începi să distribui cartele SIM aproape pe gratis, însă noi nu lucrăm aşa. Vrem să le oferim clienţilor servicii de calitate la preţuri corecte, deci din punctul meu de vedere concentrarea strict pe numărul de clienţi nu este corectă într-o piaţă ca România, unde saturaţia este deja foarte puternică şi practic toată lumea are cel puţin o cartelă SIM. Am dori să ne concentrăm mai mult pe servicii bune pentru clienţii noştri, ceea ce este mai important decât să creşti pur şi simplu numărul de abonaţi”, a declarat Miroslav Majoros pentru ECONOMICA.NET.
El a refuzat să precizeze obiective clare pentru 2016 în privinţa numărului de clienţi MagentaONE sau a numărului de abonaţi la serviciile mobile. „Să mai aşteptăm puţin”, a îndemnat şeful Telekom.
Tot Majoros afirma, în luna martie, în timpul unei conferinţe de presă, că Telekom nu are de gând să se implice într-un război al preţurilor în România.
Directorul general al grupului de companii Telekom România a fost prezent, joi, la lansarea jocului Sea Hero Quest, pentru Android şi iOS, prin care jucătorii pot ajuta oamenii de ştiinţă să descopere cum funcţionează creierul uman şi să dezvolte noi metode de testare şi, eventual, tratamente pentru demenţă. Aplicaţia a fost dezvoltată de Deutsche Telekom în parteneriat cu organizaţia de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia şi dezvoltatorii de jocuri Glithcers.