Încă o țară mediteraneană aflată printre preferatele românilor ridică toate restricțiile de călătorie, începând din data de 25 iulie. Malta renunță la obligativitatea testului negativ COVID-19 la intrarea în țară, pentru persoanele nevaccinate, a anunțat Mark Neville Farrugia, reprezentantul malta.ro, cel mai important touroperator din România, pe această destinație.
În ultimii doi ani, regulile de intrare pe teritoriul Maltei au fost printre cele mai stricte din Uniunea Europeană, mergând chiar până la interzicerea completă a accesului în lipsa dovezii vaccinării complete. În ultimele luni, însă autoritățile sanitare malteze au renunțat rând pe rând la condiționări, iar din data de 25 iulie și ultima din restricții va deveni amintire.
Este vorba despre obligativitatea prezentării unui test negativ, la intrarea în țară, de către orice persoană care nu deține dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală.
„Toate aceste restricții au scăzut foarte mult interesul turiștilor pentru această destinație superbă din Marea Mediterană, având efecte negative atât asupra touroperatorilor și agențiilor, cât și companiilor de zbor sau economiei malteze. Vestea că peste 10 zile poate intra în țară oricine, indiferent dacă are sau nu vaccin, certificat de trecere prin boală sau test a fost îndelung așteptată și se estimează că va readuce Malta în Top 3 destinații preferate ale românilor pentru finalul verii și primele două luni de toamnă, mai ales că vremea în Insula de Miere este potrivită pentru baie și plajă până la finalul lui octombrie”, este de părere Mark Neville Farrugia.
Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cazurile de COVID-19 au intrat pe o pantă ascendentă de la sfârșitul lunii mai în cea mai mare parte a Europei, ajungând în prezent chiar și la 200.000 de cazuri în Franța, 100.000 de cazuri în Italia sau 20.000, în Spania.
Cu sau fără restricții la graniță, autoritățile din toată Europa recomandă în această perioadă purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport, inclusiv în avioane, precum și în spațiile aglomerate sau închise, pentru prevenirea îmbolnăvirii.