Manelist implicat în fraudele imobiliare de la Craiova

Economica.net
02 11. 2011

Conform procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial (DIICOT) Craiova, Adrian Glugă, printre cele patru persoane ridicate de procurorii DIICOT şi acuzate de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune se află şi Nelu Anca, cântăreţ de manele, cunoscut sub numele de „Nelu de la Craiova”.

Alături de Nelu Anca a fost ridicat şi Costinel Silviu Diculescu, care a constituit gruparea infracţională alături de alte două persoane.

„Am primit reclamaţii de la circa 30 de persoane care s-au plâns că Diculescu (n.r. – Costinel Silviu Diculescu) se dădea drept agent imobiliar şi ademenea oamenii că le ridică case la ieşirea din Craiova, cu circa 70.000 de euro. Oamenii au făcut credite la bancă, dar au fost înşelaţi”, a declarat procurorul Adrian Glugă. El a precizat că în acest caz sunt audiate de procurori patru persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, miercuri, că fac cercetări în cazul a patru persoane acuzate de constituirea unui grup infracţional şi înşelăciune.

Conform sursei citate, Costinel Silviu Diculescu, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare infracţională care acţiona în municipiul Craiova, având drept scop obţinerea de beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a mai multor persoane, în urma încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare cu privire la imobile situate într-o zonă rezidenţială.

Astfel, Diculescu se prezenta drept dezvoltator imobiliar, calitate în care a negociat şi a semnat mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoane fizice şi juridice, având ca obiect vânzarea unor suprafeţe de teren intravilan, situate în comuna Malu Mare, judeţul Dolj, pe care bărbatul se obliga să construiască un imobil pentru 70.000 de euro.

În realitate, deşi a încasat integral preţul, Diculescu nu a mai încheiat contractele de vânzare-cumpărare şi nici nu a predat imobilele, o parte dintre acestea fiind indisponibilizate, înstrăinate către terţi sau ipotecate pentru garantarea unor credite.

Prin această modalitate membrii grupării au indus în eroare aproximativ 30 de părţi vătămate, prejudiciul produs fiind de 1.500.000 de euro.