„Planul de restructurare trebuie să îl dea managementul de la CFR Marfă. Managementul lucrează la acest plan. Au venit cu o propunere de disponibilizare a 1.000 — 1.200 de angajați. Eu aștept — și i-am spus și managerului de la CFR Marfă — eu aștept un plan de restructurare care să includă mai mult decât disponibilizări. Chiar vreau să văd: câte contracte poate să obțină, care este perspectiva din acest punct de vedere, cum vede dezvoltarea, cum vede restructurarea și viabilizarea companiei, pentru că cel mai simplu este să vinzi vagoane și să dai oamenii afară. Probabil că la un moment dat va trebui să se întâmple și lucrul acesta, dar nu vreau să se întâmple numai asta. Asta ar trebui să aducă managementul privat în plus față de unul de stat și, până acum, nu a adus asta nicăieri (în niciuna dintre companiile aflate în subordinea ministerului — n.r.)”, a spus Mănescu, la TVR1.
Șeful de la Transporturi a explicat că, după privatizare, CFR Marfă ar trebui să devină o companie mai puternică, cu un parc de vagoane înnoit, o companie care să aibă posibilitatea să semneze contracte, să-și lărgească baza de clienți în așa fel încât să poată exista pe piață, o companie cu deschidere spre alte piețe și spre Europa, cu o strategie de dezvoltare regională.
„De asta nu vrem să ne grăbim și durează până în 2015 privatizarea. Pentru că privatizarea este un punct de pe agendă, dar, în paralel cu acest proces de privatizare, noi trebuie să restructurăm și să viabilizăm economic această companie”, a subliniat Ramona Mănescu.
Referindu-se la așteptările sale de la managementul privat în cazul TAROM, ministrul Transporturilor și-a exprimat convingerea că noul board poate să redreseze compania.
„La TAROM, abia am schimbat Consiliul de Administrație și am convingerea că această nouă echipă chiar are dorința și chiar poate să facă ceva bine pentru TAROM”, a adăugat ministrul Mănescu.