„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a spus Oana Alexa Gonczi.
La intervenţie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanţă, patru voluntari ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş şi jandarmi montani.
Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează trenul Mocăniţa, a precizat pentru AGERPRES că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.
În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau aproape 200 de turişti români.
Ca primă măsură, administraţia CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.
Locomotiva trenului „Mocăniţa”, care transporta turiştii pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a deraiat, sâmbătă, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi.
Potrivit acesteia, cel puţin şase persoane din cele 200 care se aflu în tren au fost rănite uşor, iar la locul accidentului au fost trimise trei echipaje de intervenţie al ISU Maramureş, trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi patru salvamontişti de la Vişeu de Sus. Acţiunea de acordare a asistenţei medicale persoanelor accidentate în urma deraierii locomotivei este în derulare.
Trenul „Mocăniţa”, care străbate peste 20 de kilometri pe defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Maramureş.