Maratonul vaccinării pentru viaţă este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.
Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8,00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populaţiei în următoarele centre:
* Sector 1: ROMEXPO – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
* Sector 2: Circul Metropolitan – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
* Sector 3: Biblioteca Naţională – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
* Sector 4: Palatul Copiilor – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
* Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
* Sector 6: Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).
„Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” Bucureşti, instituţie de prestigiu, cu experienţă în pregătirea specialiştilor din domeniul sănătăţii, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenţi la medicină militară. Evenimentul este menit să promoveze beneficiile şi importanţa vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga ţară şi poate constitui un punct de pornire pentru acţiuni similare la nivel naţional”, transmite CNCAV.
Lansarea oficială a maratonului va avea loc vineri la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor.
Programul centrelor de vaccinare va fi non stop.
„Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfăşura în regim normal, conform programărilor deja existente”, menţionează CNCAV.
Centru de testare la Biblioteca Națională
Un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, dedicat persoanelor care doresc să se testeze, va fi organizat la Biblioteca Naţională a României, în cadrul maratonului pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
„Pe lângă acţiunea efectivă de vaccinare, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti şi Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti vor organiza la Biblioteca Naţională a României şi un centru de testare, cu test rapid antigen COVID-19, pentru orice persoană care doreşte să se testeze”, informează organizatorii.
Mai mult, se va organiza o activitate de informare ştiinţifică în privinţa vaccinării, centrată pe studenţi, pentru a se răspunde la principalele întrebări pe care le au în privinţa vaccinării.
Pe parcursul celor trei zile, la fel ca şi în ediţiile trecute, va fi amenajată o zonă a presei, unde vor exista declaraţii zilnice, la un anumit interval de timp, din partea organizatorilor.
Potrivit Ministerului Culturii, persoanele prezente la acest maraton de vaccinare vor avea parte de momente artistice din partea profesioniştilor de la Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, muzica ambientală fiind asigurată de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.
Programul artistic se va derula astfel: sâmbătă, între orele 14,00-15,00, Adina Cocargeanu – pianistă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cu un repertoriu internaţional, clasic şi jazz, iar între 15,00-16,00, Trio al Operei Naţionale Bucureşti – Monica Gemene (pian) – Rafael Butaru (vioară) – Mircea Lazăr (vioară) – program instrumental clasic şi romantic; duminică vor fi aceeaşi interpreţi, orele fiind modificate: 12:00-13:00, respectiv 13:00-14:00.