Marca Geely va fi lansată oficial în România pe 20 septembrie 2024

Marca Geely, parte a grupului chinez Geely Auto, va debuta oficial pe piața din România peste doar câteva zile.
Robert Stan - mar, 10 sept. 2024, 11:58
Marca Geely va fi lansată oficial în România pe 20 septembrie 2024

Compania MAXX MOBILITY, înregistrată la București, în România, încă din vara lui 2022, va reprezenta marca Geely pe piața din România. Conform datelor înregistrate la Registrul Comerțului și Ministerul Finanțelor, această companie având ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și autovehicule ușoare (sub 3,5 tone), a înregistrat mici pierderi atât în 2022 cât și în 2023 și îl are ca administrator pe Domen Habic, cu domiciliul la Dubai în Emiratele Arabe Unite.

Rețeaua care va comercializa în România mașinile Geely este formată din 12 puncte de vânzare și service amplasate la București, Arad, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Slatina și Târgu Mureș.

Debutul mărcii în România are loc prin comercializarea unui singur produs – Geely Coolray, acesta urmând a fi însoțit pe piața în următoarea perioadă de alte modele precum Starray sau E5.

Mai multe detalii despre organizarea și oferta Geely în România vor fi disponibile după momentul lansării oficiale din 20 septembrie 2024.

Este demn de menționat că grupul Geely Auto cu sediul în Hangzhou, China, are în portofoliu mărci de prestigiu precum Volvo, Polestar, Lotus, Geely, Zeekr, LYNK & CO, Geometry, London Electric Vehicle Company (LEVC) sau Proton.

Totodată, este cunoscut deja faptul că Geely și Renault au, începând cu acest an, un parteneriat care a dus la formarea Horse Powertrain Limited, companie care proiectează, dezvoltă, produce și vinde motoare și transmisii, inclusiv sisteme hibride. Această companie activează în România prin uzina de motoare și cutii de viteze, precum și turnătoria, de la Mioveni și centrul de inginerie RTR, având circa 2.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Chinezii de la BYD a finalizat preluarea de la Mercedes a joint-venture-ului Denza
Chinezii de la BYD a finalizat preluarea de la Mercedes a joint-venture-ului Denza
Producătorul chinez de automobile BYD a preluat totalitatea acţiunilor la un joint venture din China cu grupul german Mercedes-Benz Group AG, pe măsură ce un număr din ce în ce mai mare de......
Serviciul Google ”Găsește-mi dispozitivul” este disponibil România și în varianta offline
Serviciul Google ”Găsește-mi dispozitivul” este disponibil România și în varianta offline
Google anunță că a lansat în România serviciul ”Găsește-mi dispozitivul” în varianta offline prin care utilizatorii ...
Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 1,2% în perioada ianuarie – iulie 2024
Comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 1,2% în perioada ianuarie – iulie 2024
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,2%, în primele şapte luni ...
Capacitate instalată de 32.000 MW în Sistemul Energetic Național până în 2030, creștere de 68% față de ce avem acum – ținte în PNIESC actualizat. Obiectivul e să devenim exportator net
Capacitate instalată de 32.000 MW în Sistemul Energetic Național până în 2030, creștere de 68% față de ce avem acum ...
Planul Naţional Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC) al României, a fost revizuit, așa cum s-a cerut tututor ...