Marea Britanie: autorităţile au respins 28% dintre cererile de rezidenţă permanentă depuse de cetăţeni din UE

Aproape o treime dintre cetăţenii ce provin din ţări din Uniunea Europeană şi au solicitat în ultimele opt luni rezidenţă permanentă în Marea Britanie şi-au văzut cererile respinse, potrivit unei analize citate de The Guardian, în pagina electronică.
Economica.net - lun, 27 feb. 2017, 12:26
Marea Britanie: autorităţile au respins 28% dintre cererile de rezidenţă permanentă depuse de cetăţeni din UE

Datele statistice acoperă perioada de după referendumul din 23 iunie 2016, când britanicii au decis ieşirea Regatului Unit din UE.

Conform analizei, 28% dintre cetăţenii UE care au solicitat permis de rezidenţă permanentă în Marea Britanie după referendumul pentru Brexit nu au primit acceptul autorităţilor. Dintre solicitări, 800 au fost respinse, iar 5.200, declarate neconforme.

Publicaţia Politico notează că un cetăţean din UE poate solicita rezidenţă permanentă în Marea Britanie doar dacă locuieşte deja de cinci ani în această ţară.

Un reprezentant al ministerului de Interne a declarat pentru The Guardian că rata de respingere include şi solicitările care conţineau diverse greşeli sau cereri venite din partea unor persoane care nu achitaseră taxele necesare şi a precizat că ‘ar fi o greşeală să tragem concluzii’ privind motivele pentru care cererile au fost respinse.

‘Rata de respingere nu s-a schimbat în cursul anului trecut. Cetăţenii europeni care au permis de reşedinţă în Marea Britanie au o contribuţie esenţială în cadrul economiei şi al societăţii noastre. De aceea securizarea statutului lor, precum şi al britanicilor din UE, va deveni prioritară pentru noi după activarea articolului 50 şi după începerea negocierilor’, a mai declarat acesta.

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a declarat în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune ITV că executivul ia în calcul mai multe opţiuni pentru cetăţenii UE aflaţi în Regatul Unit, una dintre ele fiind un sistem bazat pe emiterea de permise de lucru.

Un astfel de sistem le-ar permite autorităţilor să controleze numărul cetăţenilor UE care vin în fiecare an în Marea Britanie în baza unei oferte de muncă.

‘Premierul nostru trebuie acum să le ofere siguranţă cetăţenilor UE care lucrează în spitalele noastre, în centrele de îngrijire, în şcoli şi fabrici. Amber Rudd spune că la vară vor fi consultări cu cei din mediul de afaceri. Nu e suficient! E jenant să îi laşi pe oameni în aer până atunci. Guvernul acesta nu are ruşine’, a declarat Tom Brake, reprezentant al grupului liberalilor şi democraţilor britanici.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Stadiul detaliat al lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a lunii septembrie
Magistrala 6 de metrou: Stadiul detaliat al lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai – Tokyo în a doua jumătate a ...
Metrorex a detaliat marți stadiul lucrărilor la secțiunea sudică 1 Mai - Tokyo din Magistrala 6 de metrou, în a doua jumătate a lunii septembrie. Anterior, au fost publicate imagini de pe......
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria cere o derogare de la regulile UE privind azilul
Ungaria a informat Bruxellesul la începutul săptămânii despre dorinţa sa de a obţine o derogare de la regulile Uniunii ...
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care sunt cauzele
Criză în pieţele din România – Producătorii agricoli sunt tot mai puţini, avertizează preşedintele AAPR. Care ...
Numărul producătorilor care îşi expun mărfurile în pieţele din ţară este într-o continuă scădere, afirmă preşedintele ...
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, 5,3 miliarde de euro
Autostrada Unirii A8 Tg Neamț – Iași – Ungheni a primit ultimul aviz înainte de a ajunge în Guvern. 93 kilometri, ...
Astăzi au fost avizați în ședința Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și ...