Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, afirmă Londra. Moscova ţinteşte poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme. Ucraina susține că a bombardat Insula Șerpilor – Război în Ucraina, ziua 63 LIVE TEXT

Preşedintele Slovaciei Zuzana Caputova a declarat miercuri că Slovacia este pregătită să livreze Ucrainei vecine arme suplimentare. În jur de 2,3 milioane de refugiaţi din Ucraina au solicitat până acum protecţie temporară în Uniunea Europeană. Armata ucraineană a afirmat marţi seară că a bombardat poziţii ruseşti pe Insula Şerpilor. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri faptul că trei rachete de croazieră lansate de Rusia au survolat simultan reactoarele de la centralele nucleare din Zaporojie. Ucraina păstrează controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic. Forţele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina.
AGERPRES - mie, 27 apr. 2022, 08:24
Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, afirmă Londra. Moscova ţinteşte poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme. Ucraina susține că a bombardat Insula Șerpilor - Război în Ucraina, ziua 63 LIVE TEXT

Război în Ucrainaziua 63

Slovacia este pregătită să livreze Ucrainei armament greu, a anunțat președintele Zuzana Caputova

Preşedintele Slovaciei Zuzana Caputova a declarat miercuri că Slovacia este pregătită să livreze Ucrainei vecine arme suplimentare, atât timp cât apărarea propriei ţări rămâne în siguranţă, informează DPA, relatează Agerpres.

Negocieri sunt în desfăşurare pentru ca Ucraina să primească obuziere autopropulsate proiectate şi dezvoltate de Slovacia, a spus Caputova.

„Poziţia Republicii Slovace este clară”, a declarat Caputova. „Chiar de la început, în afară de ajutor umanitar, am oferit şi ajutor militar. Din punct de vedere al volumului, este cel mai mare ajutor din istoria Republicii Slovace”.

Slovacia a donat deja Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300, printre alte arme şi echipamente.

Cu toate acestea, Caputova a spus că o condiţie prealabilă pentru livrări suplimentare de arme este ca pregătirea militară a Slovaciei să nu fie subminată. Din acest motiv, a adăugat ea, se poartă discuţii nu numai cu reprezentanţi ucraineni, dar şi cu aliaţi NATO.

Aproape 2,3 milioane de ucraineni au cerut protecție temporară în statele UE

În jur de 2,3 milioane de refugiaţi din Ucraina au solicitat până acum protecţie temporară în Uniunea Europeană, conform cifrelor preliminare comunicate miercuri de Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA), cu sediul în Malta, transmite DPA.

În procente, aceasta înseamnă aproximativ 44% din totalul celor care au părăsit ţara până acum.

În fiecare săptămână, circa 300.000 de refugiaţi ucraineni solicită protecţie temporară în UE, Norvegia sau Elveţia.

Acest statut garantează drepturi importante precum permis de muncă, acces la asistenţă medicală, cazare şi prestaţii sociale pe o perioadă de 1-3 ani.

Doar un număr mic de persoane – în jur de 21.700 – au depus cerere de azil în loc de protecţie temporară în UE în intervalul 24 februarie – 24 aprilie.

Potrivit datelor EUAA, 4,6 milioane de refugiaţi ucraineni au ajuns în Uniunea Europeană de la izbucnirea conflictului în ţara lor.

Cei mai mulţi – circa 2,9 milioane – au sosit în Polonia, în jur de 800.000 în România, 500.000 în Ungaria şi 360.000 în Slovacia, toate ţări vecine cu Ucraina.

Un fost vicepreședinte al Gazprombank s-a întors în Ucraina și anunță că se va înrola ca să lupte împotriva Rusiei

Fostul vicepreşedinte al Gazprombank, Igor Volobuev, care la începutul lunii martie a părăsit Moscova şi s-a stabilit în Ucraina, şi-a anunţat decizia de a se alătura Forţelor ucrainene de apărare teritorială ca să lupte împotriva Rusiei, relatează miercuri EFE şi Liga.net.

„Nu am mai putut continua să trăiesc în Rusia. Sunt ucrainean şi nu mai puteam sta pe margine şi să mă uit la ceea ce face Rusia cu ţara mea. Revenirea mea este un gest de căinţă, vreau să-mi şterg trecutul rusesc. Vreau să rămân în Ucraina până la victorie”, a spus el într-un videoclip postat pe YouTube.

Fost responsabil al uneia din principalele bănci ruseşti, în funcţie până la plecarea în Ucraina, Volobuev şi-a exprimat disponibilitatea de a se alătura Forţelor de apărare teritorială ale Ucrainei şi de a lupta cu arma în mână împotriva trupelor ruse.

Într-un interviu pentru Liga.net, el a indicat că a lucrat la Gazprombank mai bine de şase ani, iar înainte a fost angajat al Gazprom timp de 16 ani, „din care nouă ani am fost, de fapt, şeful serviciului de presă”.

Gazprombank este o bancă-cheie în Rusia de astăzi, întrucât tocmai prin această bancă Europa plăteşte pentru importurile de gaze ruseşti, ceea ce – printre altele – o scuteşte de sancţiuni aspre. Cu ajutorul acestei bănci, Putin vrea acum să oblige ţările europene să plătească gazele în ruble, notează Liga.net.

„Este o crimă ceea ce se întâmplă în Ucraina din partea (preşedintelui rus Vladimir) Putin, din partea autorităţilor ruse şi, de fapt, din partea poporului rus. Pentru că cel care ucide ucraineni aici nu este Putin, cel care fură vase de WC (din casele ucrainenilor) nu este Putin, cel care violează femei nu este Putin. Este poporul rus”, a denunţat fostul responsabil Gazprombank.

Deşi este de origine ucraineană, Volubuev, care are şi cetăţenie rusă, spune că se simte responsabil pentru conflictul declanşat de Rusia în Ucraina.

„Aceasta mă stânjeneşte şi o să regret toată viaţa pentru că am o dublă responsabilitate, pentru că nu sunt un rus oarecare. M-am născut aici şi am trăit aici până la 18 ani, prin urmare, am o dublă, o triplă responsabilitate”, a spus el.

Volubuev a declarat că, din 2014, după anexarea Crimeii, a vrut să părăsească Rusia, dar nu a explicat de ce nu s-a întors acasă.

Fostul funcţionar, născut în 1971, nu a avut niciodată paşaport ucrainean, deoarece iniţial a fost cetăţean sovietic şi a primit ulterior naţionalitatea rusă după dezintegrarea URSS.

Ucraina a anunțat că a bombardat pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor

Armata ucraineană a afirmat marţi seară că a bombardat poziţii ruseşti pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, transmite AFP, relatează Agerpres.

”Forţele noastre au efectuat lovituri asupra poziţiilor inamicului pe insula Şerpilor”, potrivit unei postări pe Facebook a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, care mai susţine că a lovit astfel ”un post de control” şi a distrus un sistem antiaerian. ”Pierderile ruşilor sunt în curs de a fi clarificate”, se arată în acelaşi mesaj.

Deşi pierdută sub control rusesc, Insula Şerpilor a devenit la începutul războiului un simbol al rezistenţei ucrainene după ce a fost mediatizată o înregistrare audio ucraineană neautentificată de surse independente şi conform căreia, în timp ce echipajul crucişătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea, aceştia din urmă ar fi răspuns cu mesajul „Navă de război rusească, du-te naibii!”.

După publicarea acelei înregistrări, Kievul a susţinut că militarii ucraineni de pe Insula Şerpilor au fost ucişi în timpul asaltului, dar a recunoscut mai târziu că ei sunt în viaţă. Rusia anunţase imediat după ocuparea insulei că 82 de soldaţi ucraineni s-au predat pe Insula Şerpilor. Soldaţii ucraineni au fost între timp eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri.

Rusia nu a confirmat miercuri tirurile asupra acestei insule strategice asupra căreia a preluat controlul la puţin timp după declanşarea invaziei asupra Ucrainei pe 24 februarie.

Crucişătorul Moskva s-a scufundat pe 14 aprilie în timp ce era remorcat spre portul Sevastopol după ce fusese lovit de două rachete ucrainene Neptun. Pentru a celebra această victorie, poşta ucraineană a emis un timbru ce arată un soldat ucrainean făcând un gest vulgar în direcţia navei ruse, alături de textul „Navă de război rusească, du-te naibii!”. Timbrul a avut un mare succes la vânzare, ucrainenii stând la cozi pentru a-l cumpăra.

Zelenski acuză Rusia că a lansat mai multe rachete care au survolat centrala nucleară de la Zaporojie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri faptul că trei rachete de croazieră lansate de Rusia au survolat simultan reactoarele de la centralele nucleare din Zaporojie, Hmelniţki şi Iujnoukrainskoe, potrivit EFE, citată de Agerpres.

„Chiar astăzi, trupele ruse au lansat trei rachete împotriva Ucrainei în aşa fel încât acestea au survolat direct reactoarele centralelor noastre nucleare, toate trei simultan, din Zaporojie, Hmelniţki şi Iujnoukrainskoe. Ce este asta? Ne ameninţă în acest mod? Sau trag de probă? Pur şi simplu, nu am cuvinte să comentez”, a declarat Zelenski într-un mesaj video difuzat în noaptea de marţi spre miercuri, conform Interfax-Ukraina.

Acţiunile militarilor ruşi în zona centralei nucleare de la Cernobâl au arătat că aceştia nu cunosc regulile de securitate nucleară, a avertizat preşedintele ucrainean.

„Se pare că ei nu au înţeles ce este Cernobâl. Trupele ruse care au încercat să atace Kievul prin zona Cernobâl au folosit acest teritoriu închis ca punct de sprijin militar”, a spus Zelenski, amintind de primele săptămâni ale invaziei ruse în Ucraina.

„Au amenajat poziţii la sol, unde chiar şi să stai în picioare este periculos. Ei au condus vehicule blindate pe teritoriul unde sunt îngropate materialele contaminate cu radiaţii. Cantitatea de particule radioactive de acolo depăşeşte limitele admise”, a subliniat preşedintele ucrainean.

În plus, ruşii „au distrus punctele de monitorizare a radioactivităţii, sistemele de control ale centralei nucleare de la Cernobâl, au jefuit laboratorul de analize nucleare. Au furat chiar şi obiecte contaminate”, a adăugat Zelenski.

În acelaşi timp, a declarat el, la ora actuală, funcţionarea neîntreruptă a centralelor, inclusiv a centralei nucleare din Zaporojie, ocupată temporar de ruşi, este garantată graţie profesionalismului specialiştilor ucraineni care lucrează încă acolo.

Declaraţiile lui Zelenski intervin la o zi după ce alte două rachete de croazieră lansate de trupele ruse survolaseră la altitudine joasă centrala din Zaporojie, în sudul Ucrainei, considerată cea mai mare din Europa, potrivit companiei de stat care o administrează, Energoatom.

Rachetele au lovit oraşul cu acelaşi nume, situat la numai câţiva kilometri distanţă de centrala nucleară, făcând cel puţin un mort.

Rusia a adus lumea ”în pragul catastrofei” prin ocuparea centralei nucleare Cernobîl, acuză Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat marţi Rusia că a adus lumea ”în pragul catastrofei” prin ocuparea, la începutul invaziei sale în Ucraina, a centralei Cernobîl, locul unde a avut loc cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii, informează AFP.

„Lumea era din nou în pragul catastrofei, pentru că, pentru armata rusă, zona şi centrala Cernobîl erau un teritoriul normal pentru a conduce operaţiuni militare”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Kiev alături de directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi.

„Ei nici măcar nu au încercat să se preocupe de securitatea nucleară”, a continuat preşedintele ucrainean, acuzând forţele ruse că au ţinut pe teritoriul centralei „un contingent de vehicule blindate care distrugeau suprafaţa solului şi ridicau o cantitate extraordinar de mare de praf, în special de particule radioactive”.

„Niciun stat din lume nu a creat după 1986 asemenea ameninţări la scară largă pentru securitatea nucleară în Europa şi în lume precum a creat Rusia după 24 februarie”, ziua declanşării invaziei sale în Ucraina, a continuat preşedintele ucrainean.

Zelenski a făcut aceste declaraţii la exact la 36 de ani după accidentul nuclear de la Cernobîl, când un reactor al centralei a explodat, în 1986, contaminând o bună parte din Europa, mai ales Ucraina, Rusia şi Belarus.

La rândul său, Grossi a subliniat că au existat „pagube” şi zone săpate lângă teritoriul centralei, promiţând un raport detaliat în viitorul apropiat şi eforturi pentru restabilirea infrastructurilor.

Denumită „zonă de excluziune”, teritoriul cu o rază de 30 de kilometri în jurul centralei este puternic contaminat şi este interzisă locuirea acolo în regim permanent.

Chiar dacă forţele ruse s-au retras la sfârşitul lui martie de la centrala din Cernobîl, ele se află în continuare la cea din Zaporojie, în sudul Ucrainei.

Zelenski i-a îndemnat marţi pe liderii străini la o „reacţie eficace” care să asigure controlul ucrainean asupra centralei nucleare din Zaporojie, inclusiv prin desfăşurarea de Căşti Albastre.

„Chiar astăzi (marţi), ei (ruşii) au lansat trei rachete asupra Ucrainei, (rachete) care au survolat direct blocurile centralelor noastre nucleare”, şi-a exprimat Zelenski îngrijorarea.

Ucraina deţine 15 reactoare în patru centrale nucleare active, în afară de depozitele de deşeuri radioactive precum este cel de la centrala Cernobîl.

Ucraina anunţă că forţele ruse au cucerit mai multe localităţi în estul ţării

Kievul a recunoscut miercuri un avans al forţelor ruse în estul Ucrainei, mai multe localităţi din regiunile Harkov şi Donbas fiind cucerite de armata rusă, transmite AFP.

După Izium, localitate aflată deja sub controlul lor, forţele ruse desfăşoară un asalt în direcţia Barvinhove, mai la sud. Armata rusă a cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a localităţii Velika Komîşuvaha, a indicat Ministerul Apărării ucrainean în raportul său cotidian.

Mai la est, în direcţia Lîman, armata rusă a capturat localitatea Zaricine şi a ”efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil”, adaugă ministerul citat.

În apropiere de Severodoneţk, unul dintre marile oraşe ale regiunii, forţele ruse au preluat controlul asupra localităţii Novotohivske şi efectuează o ofensivă în direcţia Orihove.

Pe 18 aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că armata rusă a început o ofensivă în estul Ucrainei, zonă parţial aflată în mâinile separatiştilor proruşi începând din 2014 şi care este obiectivul prioritar al Moscovei.

Războiul cu Rusia ar putea dura până la sfârşitul anului, apreciază un consilier al preşedintelui ucrainean

Războiul cu Rusia ar putea dura până la sfârşitul acestui an, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Oleksii Arestovici, informează dpa.

Potrivit lui Arestovici, războiul va dura probabil multe luni de azile. „Trebuie să fim pregătiţi pentru o poveste lungă”, a spus el.

Chiar dacă actualele operaţiuni de luptă active din regiunea Donbas vor fi oprite, aceasta nu va însemna în niciun caz sfârşitul războiului cu Rusia, a conchis consilierul.

Însă armele obţinute recent de forţele ucrainene ar putea avea „efecte serioase” asupra luptelor la sfârşitul lunii mai şi începutul lunii iunie, a spus Arestovici, într-un interviu postat pe YouTube marţi seara.

La rândul său, un alt consilier al preşedintelui ucrainean Zelenski, Mihailo Podoliak, a salutat miercuri promisiunile SUA şi aliaţilor lor de a trimite arme mai grele Ucrainei, în urma unei conferinţe internaţionale privind furnizarea de arme Kievului care a avut loc la baza aeriană americană din Ramstein, Germania.

„Una dintre cererile ciudate ale Rusiei la începutul războiului a fost ‘totala demilitarizare’ a Ucrainei. După conferinţa epocală de ieri a celor 40 de miniştri ai apărării, am veşti proaste pentru Rusia. Capacitate, viteză, logistică simplificată, o gamă extinsă de arme: Ucraina se întăreşte”, a scris Podoliak pe Twitter.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială” pentru „denazificarea” şi „demilitarizarea” ţării vecine.

Armata rusă susţine că a capturat părţi importante din estul şi sudul Ucrainei, inclusiv toată regiunea Herson

Armata Federaţiei Ruse a afirmat marţi seara că a făcut cuceriri teritoriale importante în estul şi sudul Ucrainei, printre care capturarea întregii regiuni Herson, informează dpa.

„Armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, părţi din regiunile Zaporojie şi Nikolaev (Mikolaiv), precum şi părţi semnificative din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk”, a anunţat general-colonelul Mihail Mizinţev.

În zonele cucerite, viaţa de zi cu zi revine încet la normal, infrastructura socială este reparată şi a început semănatul culturilor, a dat asigurări Mizinţev.

Însă, în pofida afirmaţiilor Moscovei, există informaţii contradictorii cu privire la controlul regiunii Herson.

Marţi mai devreme, comandantul militar ucrainean al regiunii a afirmat că linia de apărare se află în interiorul Hersonului şi că forţele ruse nu au reuşit să treacă de ea.

Ucraina deţine controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, afirmă Londra

Ucraina păstrează controlul asupra majorităţii spaţiului său aerian, a anunţat miercuri Ministerul Apărării britanic, care a precizat că Rusia nu a reuşit deocamdată să distrugă forţa aeriană a armatei ucrainene, relatează Reuters.

”Rusia are un acces foarte redus la nordul şi vestul Ucrainei, limitându-şi acţiunile la lovituri în profunzime cu arme cu lansare de la distanţă”, a scris ministerul pe Twitter.

”Activitatea aeriană rusă este în principal concentrată pe sudul şi estul Ucrainei, furnizând sprijin forţelor terestre ruse”, a adăugat Ministerul Apărării de la Londra în buletinul său informativ zilnic.

Potrivit aceleiaşi surse, Rusia continuă să ţintească obiective militare şi de infrastructură din Ucraina.

Autorităţile britanice atrag atenţia asupra riscului crescut de a se înregistra victime în rândul civililor ucraineni, majoritatea loviturilor aeriene ruse asupra portului strategic Mariupol fiind foarte probabil realizate cu bombe neghidate.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Moscova numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Marea Britanie îndeamnă la „dublarea sprijinului” pentru Ucraina

„Geopolitica s-a întors”, urmează să afirme ministrul britanic în cursul unui discurs, miercuri, la Mansion House, reşedinţa oficială a Lordului-Primar al City of London.

„Să fim sinceri, arhitectura imaginată pentru a garanta pacea şi prosperitatea este un eşec cu Ucraina”, trebuie să spună ea. „Avem nevoie de o nouă abordare”.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung şi să ne dublăm sprijinul pentru Ucraina”, potrivit şefei diplomaţiei britanice. „Arme grele, tancuri, avioane – să săpăm în stocurile noastre, să creştem producţia, trebuie să facem toate astea”.

„Nu putem fi complezenţi – soarta Ucrainei atârnă în balanţă. Şi să fim clari: dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin câştigă, va fi şi mai multă mizerie în Europa şi consecinţe teribile în toată lumea”, urmează să avertizeze ministrul britanic de externe.

Liz Truss urmează, de asemenea, să ceară sancţiuni mai dure împotriva Rusiei.

„Trebuie să mergem mai departe. Putin nu trebuie să găsească nicăieri de unde să-şi finanţeze războiul teribil. Aceasta înseamnă oprirea importurilor de petrol şi gaze odată pentru totdeauna”, potrivit ministrului britanic.

Londra susţine că a sancţionat de la începutul războiului din Ucraina peste 1.400 de persoane şi companii legate de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin şi a extins săptămâna trecută lista sancţiunilor comerciale care vizează Rusia, interzicând importul de argint, produse din lemn şi chiar caviarul.

Moscova ţinteşte poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme

Forţele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care lega Ucraina de România, potrivit France Presse.

Podul rutier şi feroviar care traversează estuarul Nistrului a fost avariat marţi de o lovitură de rachetă a forţelor ruse, a declarat Oleksandr Kamîşin, directorul căilor ferate ucrainene.

„Inamicul a provocat daune importante infrastructurii podului, a cărui restaurare va necesita eforturi şi un timp considerabile”, a precizat Ministerul Transporturilor pe Telegram. Potrivit acestuia, circulaţia este întreruptă.

Această cale ferată leagă România vecină de oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei. Lovitura nu a făcut victime, potrivit autorităţilor.

„Rusia distruge infrastructurile de transport ucrainene – poduri şi căi ferate – pentru a încetini aprovizionarea cu arme din partea aliaţilor noştri”, a scris pe Twitter Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne.

El a cerut ţărilor occidentale să furnizeze sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei.

Luni, cel puţin cinci persoane au fost ucise în urma unor bombardamente ruseşti asupra instalaţiilor feroviare în reginea Vinniţa, în partea de centru-vest a Ucrainei, important nod ferovirar atât pentru liniile interne ale Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea.

Mai multe gări fuseseră vizate anterior, precum cea de la Kramatorsk, în estul ţării, unde un bombardament la începutul lunii aprilie se soldase cu cel puţin 50 de morţi.

Explozii în oraşul Belgorod, aflat la 40 de kilometri de graniţa cu Ucraina

Mai multe explozii s-au auzit în oraşul Belgorod, din Rusia, aflat la aproximativ 40 de kilometri nord de graniţa cu Ucraina, informează bbc.com, citând un oficial local.

Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a precizat pe Telegram că s-a trezit la ora 03.35 auzind explozii. El a precizat că în timp ce pregătea o postare pentru social media, a auzit şi alte explozii.

Gladkov a spus ulterior că informaţii preliminare arată că un repozit de muniţie a luat foc şi că nu există victime în rândul populaţiei civile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul vrea să-și crească masiv exportuirle de petrol ocolind Rusia
Kazahstanul şi-ar putea majora semnificativ exporturile de ţiţei de la portul turcesc Ceyhan, a declarat luni ministrul Energiei, Almasadam Satkaliyev, o decizie care ar reduce ponderea de peste......
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Elon Musk consideră că SUA ar trebui să renunțe la avioanele de vănâtoare în favoarea dronelor
Miliardarul american Elon Musk, desemnat de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, să conducă un departament care va ...
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Olaf Scholz se opune amenzilor impuse de UE companiilor auto care nu respectă limitele impuse emisiilor de carbon
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că nu ar trebui să existe amenzi în Uniunea Europeană pentru companiile ...
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru a apăra libertatea și democrația
Romanian Business Leaders cere partidelor pro-occidentale să strângă rândurile în fața lui Călin Georgescu pentru ...
În urma desfășurării ieri a turului I al alegerilor prezidențiale, Fundația Romanian Business Leaders a transmis un ...