Guvernul Marii Britanii a cheltuit mai mult de 66 de miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group Plc şi Lloyds Banking Group Plc în timpul crizei financiare din 2008. Guvernul deţine 82% din RBS şi 40% din Lloyds şi intenţionează să vândă aceste participaţii sectorului privat.
Băncile din afara Uniunii Europene care vor să atragă depozite vor trebui să-şi înfiinţeze subsidiare în Marea Britanie, iar activitatea lor va fi reglementată direct de Autoritatea britanică de Supervizare Bancară (PRA). Cele care nu vor să atragă depozite de la public vor fi clasificate ca filiale şi nu vor fi supervizate atât de dur.
Banca Angliei speră că multe instituţii chineze de creditare vor utiliza sistemul subsidiarelor, pentru a întări poziţia Londrei drept centrul global pentru moneda Chinei, yuanul.
Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat recent că va demara discuţii între principalele bănci chinezeşti şi Autoritatea britanică de Supervizare Bancară (PRA) pentru a permite instituţiilor asiatice să-şi înfiinţeze subsidiare în Marea Britanie, atenuând reglementările impuse după criza financiară globală.
În 2013, Banca Angliei (BoE) a fost prima dintre băncile centrale europene care a stabilit un acord privind furnizarea de valută cu China. Conform acordului, BoE va obţine lichidităţi de 200 miliarde de yuani (57 miliarde de dolari), iar PBOC va putea accesa 20 de miliarde de lire sterline (32 miliarde de dolari). China are deja acorduri similare cu Australia, Coreea de Sud şi Malaezia.