Margarina, un aliment periculos
Cele mai multe dintre tipurile de margarină care se găsesc în magazine conţin coloranţi sintetici şi conservanţi care duc la scăderea glicemiei, apariţia unor alergii sau migrene, tulburări digestive, astm sau iritarea pielii şi a ochilor.
„Margarina a fost inventată în Războial Mondial, deoarece nu mai exista unt. Este un amestec de ulei în care se pune hidrogen şi atunci devine solid. În natură nu există structura „margarină”, aceasta e o substanţă străină. Nu este sănătoasă. Recomand mai ales copiilor şi persoanelor în vârstă să nu consume margarină pentru că este dovedită ca fiind aterogenă, adică se depune pe vasele de sânge”, a declarat doctorul Virgil Stroescu.
Potrivit studiului realizat de inspectorii de la protecţia consumatorilor care au analizat 25 de tipuri de margarină, 52% dintre acestea conţin minimum 5 E-uri, 4% conţin 8 E-uri iar 16% contin minimum 3 E-uri.
Rezultatele nu-i surprind pe nutriţionişti care declară că margarina este unul dintre cele mai nocive alimente pentru că este un amestec de grăsimi asemănătoate cu cele din alimentele prăjite mult timp. Pentru a asimila aceste grăsimi, organismul utilizează o mare cantitate de energie, iar sistemul imunitar scade, ceea ce duce la o mai mare sensibilitate la infecţii, intoxicaţii şi chiar îmbolnăvirea de cancer.