Potrivit Petrom, este pentru prima dată când titlul este acordat unui reprezentat al mediului de afaceri din România.
Această distincţie se acordă personalităţilor din mediul socio-economic care au avut o contribuţie substanţială şi de durata la dezvoltarea domeniului în care activează, creând un impact pozitiv în cadrul comunităţii, se mai arată în comunicat.
‘Sunt profund onorată de această distincţie acordată de Universitatea de Vest din Timişoara şi doresc să le mulţumesc pe această cale pentru înaltele standarde promovate în învăţământul superior românesc. OMV Petrom a trecut printr-un amplu proces de transformare în perioada post-privatizare iar această distincţie reprezintă o recunoaştere a impactului pozitiv al OMV Petrom în economia şi societatea românească’, a declarat Mariana Gheorghe.
Potrivit acesteia, Petrom are acum 15.000 de furnizori, iar circa 90% dintre aceştia sunt companii din România.
‘Investiţiile OMV Petrom în sectorul energetic românesc, de circa 10 miliarde în ultimii 9 ani, au pus din nou România pe harta industriei petroliere, atât din perspectiva realizărilor tehnice, cât şi prin atragerea unora dintre cei mai mari jucători la nivel mondial în proiecte din România’, a adăugat şefa Petrom.
Grupul Petrom a încheiat anul 2013 cu un profit net de 4,824 miliarde de lei, în creştere cu 22% faţă de rezultatul net de 3,946 miliarde lei, raportat la finele lui 2012, potrivit rezultatelor preliminare consolidate ale grupului Petrom.
În trimestrul al patrulea din 2012, profitul net al companiei petroliere s-a ridicat la 1,158 miliarde de lei, în creştere cu 10% comparativ cu profitul net consemnat în perioada similară a anului precedent, care s-a ridicat la 1,055 miliarde lei.
OMV, una dintre cele mai mari companii industriale publice din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.
Statul român prin Ministerul Economiei deţine 20,63% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea – 18,99% şi alţi acţionari 9,35%.
Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele explorare şi producţie, rafinare şi produse petrochimice, marketing, gaze naturale şi energie.