Măsuri extreme la metrou: Ca să se evite aglomeraţia, trenurile nu mai ajung în acelaşi timp în staţii, la orele de vârf

Economica.net
19 10. 2016
metrou_22222111111_55145700

„Pentru asigurarea transferului de călători între tren şi peronul staţiilor, cât şi a evacuării călătorilor de la peronul staţiilor către vestibule şi / sau pasajele de legătură între staţii, în condiţii de siguranţă şi confort, au fost dispuse câteva măsuri organizatorice: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o defluire optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Compania spune că frecvenţa trenurilor nu mai poate fi crescută şi că, în orele de vârf, circula 60 de trenuri pe toate magistralele de metrou.

„Informăm publicul călător că Metrorex funcţionează la capacitate maximă. Zilnic, la orele de vârf de trafic, pe Magistralele 1, 2 şi 3, sunt introduse în circulaţie câte un tren suplimentar, având în total 60 de trenuri în circulaţie pe întreaga reţea de metrou.

Facem precizarea că pe Magistrala 2, care în prezent transportă cel mai mare număr de călători – peste 45 % din totalul călătorilor transportaţi, se asigură un interval de circulaţie de 3 minute, maxim din punct de vedere tehnic. Aceasta înseamnă că sunt în circulaţie un număr de 22 de trenuri la orele de vârf de trafic pe această magistrală”, se mai arată în comunicat.

Metrorex transportă în fiecare zi circa 600.000 de călători.