Mazarine Energy: România are rezerve de un miliard de barili de petrol, vom investi în continuare

România are rezerve de petrol în exces de un miliard de barili, spune  Spencer Coca, country manager Mazarine Energy, compania parte a gigantului american Carlyle, care a cumpărat de la Petrom mai multe câmpuri cu producţie marginală.
Mihai Nicuţ - mie, 20 feb. 2019, 10:28
Mazarine Energy: România are rezerve de un miliard de barili de petrol, vom investi în continuare

 “Pentru România, există o veste foarte bună si nu ar trebui să o uităm. România are rezerve de țiței în exces de un miliard de barili. Dacă punem preț pe aceasta resursă, realizăm că există o valoare foarte mare, iar această valoare așteaptă să fie realizată, iar noi vrem să fim parte din asta”, a spus oficialul Mazarine, la ZF Power Summit.

“Vedem potențialul on-shore din România. România are o tradiție foarte mare în acest domeniu și are nevoie de investiții pentru a putea realiza acest potențial”, a spus Spencer Coca.

“România deține foarte multe zacaminte mature, este in primii cinci producător de țiței din Europa. Acest tip de zăcământ, cu producție mică per sondă, necesită un anume tip de operare și un anume tip de investiție în infrastructură, iar marja de profit este foarte mică și de aceea structura de costuri este foarte importantă.

Avem 28 de perimetre în acest moment. Ne dorim să creștem în regiunea on-shore, nu avem de gând să mergem în zona off-shore, pentru că Black Sea Oil & Gas este compania soră. Ținta noastră este să devenim cel mai mare producător on-shore din România, independent, nelistat la bursă.

Vom investi in continuare, alte 50 de miloane de dolari, vom fora”, a spus Coca.

Rezervele estimate de oficialul Mazarine sunt peste ce s-a vehiculat până acum. Potrivit BP Statistical Review of World Energy 2018, România are rezerve totale dovedite de petrol de 600 de milioane de barili.

OMV Petrom a încheiat un acord privind transferul licenţelor pentru nouă perimetre onshore (pe uscat) de ţiţei şi gaze din România către Mazarine Energy România, care a mai preluat, anul trecut, alte 19 zăcăminte marginale ale OMV Petrom.

Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moineşti Zemeş, au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.000 bep (barili echivalent petrol – n.r.)/zi, şi fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream.

Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producţia curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licenţelor către Mazarine Energy.

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Ce planuri are acum compania care a făcut hidrocentralele mari ale României
Hidroconstrucția, cel mai mare antreprenor român în domeniul construcțiilor hidroenergetice, aflat acum în insolvență, anunță că se indreapta pe drumul spre redresare prin definirea......
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus ar trebui să livreze peste 100 de avioane pe lună pentru a-şi îndeplini obiectivul din 2024
Airbus SE va trebui aproape să dubleze livrările sale lunare în ultimele opt săptămâni din acest an pentru a-şi îndeplini ...
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Rusia şi Venezuela îşi întăresc cooperarea semnând acorduri militare şi petroliere
Venezuela şi Rusia au semnat joi acorduri în domeniul militar şi petrolului care, potrivit preşedintelui venezuelean ...
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati Medical City
Crește interesul pentru abonamentele de sănătate. Care este explicația, răspunde Ana Maria Marian, director Enayati ...
Pandemia a schimbat fundamental modul în care percepem sănătatea. Spectrul amenințător al bolii și incertitudinea accesului ...