Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) o nouă linie de finanţare este deschisă în cadrul Axei prioritare 1 – Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.2: Dezvoltarea şi implementarea de politici şi instrumente unitare şi moderne de management al resurselor umane.
De asemenea, conform MDRAP, cererea de proiecte IP6/2016 (MySMIS POCA/95/1/2) – Sprijin pentru dezvoltarea şi implementarea de metode unitare de management în domeniul resurselor umane are drept solicitanţi eligibili Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Secretariatul General al Guvernului/Cancelaria Prim-Ministrului, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii.
„Pentru proiectele ce urmează a fi depuse în cadrul acestei cereri de proiecte este alocată o sumă de aproximativ 60.000.000 lei. Proiectele ce vor fi realizate în urma acestui apel vor contribui la rezultatele de program, precum: aplicarea sistemului de politici de resurse umane bazate pe dovezi, în autorităţile şi instituţiile publice centrale; proceduri revizuite privind planificarea, recrutarea, selecţia, evaluarea, cariera şi formarea personalului introduse în autorităţile şi instituţiile publice”, se arată în comunicat.
Conform sursei citate, este pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari şi Ghidul solicitantului cu anexele aferente, care poate fi accesat pe www.poca.ro.
Termenul limită de depunere a fişelor de proiect este 15 februarie 2017. Pentru cererile de finanţare ce derivă din fişele de proiect agreate de AM POCA, termenul de depunere este 31 martie 2017, mai spune MDRAP.
POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice. Gestionat de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, POCA reprezintă continuarea Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA) 2007-2013, se mai arată în comunicatul citat.