Mechel Câmpia Turzii: Peste 400 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în august şi septembrie

Peste patru sute de angajaţi ai Combinatului Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi, în lunile august şi septembrie, din cauza lipsei comenzilor, aceştia urmând să primească trei salarii compensatorii.
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 08:24
Mechel Câmpia Turzii: Peste 400 de angajaţi vor fi disponibilizaţi în august şi septembrie

Liderul de sindicat din cadrul Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că sindicaliştii au cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar au primit termen pentru prima înfăţişare abia în luna noiembrie.

„În luna iunie au plecat în şomaj primii 308 angajaţi de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii, după ce acţionariatul rus a decis disponibilizarea colectivă a unui număr de 799 de persane pe fondul lipsei de comenzi. Începând cu 20 august vor fi trimişi în şomaj alţi 250 de angajaţi, iar din 5 septembrie alţi 188. Toţi cei disponibilizaţi primesc câte trei salarii compensatorii. Noi am cerut în instanţă anularea deciziei de disponibilizare colectivă, dar s-a stabilit luna noiembrie ca termen pentru prima înfăţişare. Până atunci vor fi plecat toţi”, a spus Pascu.

Potrivit acestuia, în pofida unor întâlniri între acţionariatul rus, sindicat şi autorităţile judeţene, nu a fost găsită nicio soluţie de redresare economică a Combinatului Mechel Câmpia Turzii, astfel încât să fie evitate disponibilizările.

„La Mechel Câmpia Turzii se lucrează în regim de avarie. Au mai rămas cam o mie de angajaţi”, a spus liderul de sindicat.

Conducerea Mechel Câmpia Turzii anunţase, în luna martie, că va trimite în şomaj 799 de persoane, începând cu luna iunie.

Grupul rus Mechel deţine 86,56% din acţiuni companiei din Câmpia Turzii. Grupul a intrat pe piaţa românească în 2002 şi mai deţine combinatele Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Printre acţionarii Mechel Câmpia Turzii se mai regăsesc SIF Banat-Crişana (SIF1), cu 11,11% din titluri şi AVAS, cu 1,02%.

Te-ar mai putea interesa și
Autorizarea CBAM. Ce trebuie să facă importatorii vizați de taxa pe carbon în 2025 pentru a nu risca blocarea operațiunilor în 2026?
Autorizarea CBAM. Ce trebuie să facă importatorii vizați de taxa pe carbon în 2025 pentru a nu risca blocarea operațiunilor ...
Planul de implementare a mecanismului de ajustare a carbonului la frontieră (CBAM), instituit prin Regulamentul Uniunii Europene 956/2023, prevede că, pentru a putea importa mărfuri vizate de taxa......
Berlinul și-a dat acordul pentru desfășurarea de sisteme Patriot în Polonia
Berlinul și-a dat acordul pentru desfășurarea de sisteme Patriot în Polonia
Germania s-a oferit să redesfăşoare lansatoare antiaeriene Patriot în Polonia la începutul anului viitor, a anunţat ...
Radu Constantin (Hidroelectrica), despre liberalizarea pieței de energie: Vă asigur că Hidroelectrica va avea în continuare o ofertă extrem de competitivă pe această piaţă de furnizare
Radu Constantin (Hidroelectrica), despre liberalizarea pieței de energie: Vă asigur că Hidroelectrica va avea în continuare ...
Hidroelectrica va avea şi după 1 aprilie 2025 o ofertă extrem de competitivă pe piaţa de furnizare, adresată atât ...
Giganții IT raportează rezultate bune, dar investitorii nu sunt mulțumiți
Giganții IT raportează rezultate bune, dar investitorii nu sunt mulțumiți
Sezonul raportărilor financiare din SUA se apropie de sfârșit și s-a dovedit a fi unul bun pentru majoritatea companiilor ...