Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unei facilități la termen și va fi folosită de MedLife, împreună cu alte lichidități ale companiei, pentru eventuale oportunități de achiziții în piață.
Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate și finanţator, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania, în calitate de aranjori și finanțatori.
Creditul finanțat de către bănci are ca scop principal dezvoltarea programului de achiziții.
„Ne propunem să rămânem activi pe piața de achiziții, am dovedit că suntem un partener de încredere și de cursă lungă pentru fondatorii companiilor, de aceea pentru anul care vine analizăm câteva tranzacții, pentru a alătura grupului nostru noi entități și parteneri de calibru, posibil și din afara țării”, spune Mihai Marcu, CEO și președinte al MedLife.
CA MedLife a fost autorizat și delegat pentru acest demers în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor care a avut loc în data de 8 octombrie 2018.
Un alt punct de discuție pe ordinea de zi AGEA a fost împuternicirea Consiliului de Administrație al Societății să decidă oferirea acțiunilor MedLife către actuali sau foști angajați sau actuali sau foști membri ai conducerii filialelor (numiți Destinatarii Programului), care au și calitatea de acționari/asociati ai acestor filiale (companii din grup, unități medicale), în schimbul acțiunilor deținute de Destinatarii Programului în filiale.
MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din ţara noastră.
Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.