Anterior tranzacţiei antemenţionate, asociaţii firmei Sweat Concept One SRL, prin care operează sălile de fitness Sweat Concept, au fost Radu Grosu, cu 53% din afacere şi Marius Laurenţiu Matei, care a avut 47% din afacere, conform datelor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene.
La 23 august 2022, asociaţii firmei decid schimbarea formei juridice a societății din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, conform unei hotărâri a firmei, obţinute de Economica.net.
În pregătirea tranzacţiei prin care MedLife preia 60% din afacere, Sweat Concept One SRL devine societate pe acţiuni.
La 25 august 2022 a fost înregistrat la Registrul Comerţului textul actualizat al actului constitutiv al societăţii Sweat Concept One SA, în acord cu schimbarea antemenţionată.
La 9 septembrie 2022, MedLife intră în acţionariatul firmei Sweat Concept One şi preia un pachet de 5.400 de acţiuni din firmă, reprezentând 60% din capitalul social al Sweat Concept One, se arată într-o decizie a firmei, consultată de Economica.net.
Firma, înregistrată în anul 2019, a realizat în al doilea an de pandemie Covid-19 cifră de afaceri netă cel puţin triplă faţă de cea obţinută în anul 2020, dar merge în continuare în pierdere, reiese din bilanţurile societăţii, analizate de Economica.net.
Sweat Concept One a încheiat anul 2021 cu afaceri nete de 2,54 de milioane de lei, de peste trei ori mai mari decât cele realizate în anul 2020. Firma a mers în pierdere pentru al treilea an consecutiv. Sweat Concept One a avut pierdere netă de 5,19 milioane de lei în anul 2021, în creştere faţă de nivelul indicatorului din anul 2020, arată bilanţurile societăţii comparate de Economica.net.
În prezent, Sweat Concept are patru săli de fitness în București. Oficialii MedLife spun că urmează extinderea accelerată la nivel naţional a reţelei sălilor de fitness Sweat Concept.
Continuăm să facem pași importanți pentru a completa serviciile medicale pe care le oferim atât pacienților, cât și companiilor din România în cea mai mare rețea de unități medicale la nivel național, prin integrarea serviciilor de wellness. Este o direcție strategică de business aliniată la nevoile actuale, la un mindset global care a redefinit modul în care oamenii au grijă de sănătatea lor în ultimii doi ani”, a declarat Dorin Preda, director executiv al grupului MedLife.
MedLife a înregistrat o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 865 milioane lei, în primul semestru al anului 2022, cu 28% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului 2021.
Liniile de afaceri ale grupului MedLife care au contribuit cel mai mult la valoara cifrei de afaceri raportate de grup pentru primul semestru (S1) din 2022 sunt clinicile şi spitalele.
Nuanţat, veniturile realizate de clinicile grupului MedLife au avut pondere de 33,5% în cifra de afaceri totală a grupului în S1, în timp ce veniturile obţinute de spitale au generat 21% din cifra de afaceri a grupului, aferentă primului semestru.
Veniturile obţinute de laboratoare şi vânzările corporative au generat fiecare 12,5% din cifra de afaceri înregistrată de grup în S1, arată raportul semestrial publicat de MedLife pe BVB, consultat de Economica.net.
Concurenţii grupului MedLife pe piaţa serviciilor medicale private sunt reţeaua privată de sănătate Regina Maria, Medicover şi Sanador.
Citeşte şi: