Cererea ridicată pentru automobilele Mercedes-Benz în Europa, China şi SUA au majorat vânzările brandului cu aproape 15% în primul trimestru din 2015, la nivelul record de 429.602 vehicule. De asemenea, este cel mai semnificativ avans trimestrial din istoria Mercedes.
Luna trecută, livrările pe piaţa europeană au urcat cu 16%, la 89.041 unităţi, în timp ce în China avansul a fost de 21%, la 30.124 vehicule, iar în SUA de 9,2%, la 29.921 vehicule.
Pe segmentul automobilelor de lux, Mercedes concurează cu BMW şi Audi. Anul trecut, Mercedes s-a situat pe locul trei în topul vânzărilor de maşini premium, după ce a livrat 1,65 milioane de vehicule, un avans de 13% faţă de 2013, fiind cea mai rapidă rată de creştere din rândul producătorilor de automobile de lux.
Cu toate acestea, IHS Automotive estimează că, pe ansamblul acestui an, marca BMW îşi va păstra titlul de lider cu 1,82 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial, comparativ cu 1,7 milioane vehicule vândute de Audi şi 1,6 milioane de Mercedes-Benz.
Săptămâna trecută, autoturismul Mercedes-Benz C-Class a fost desemnat ‘Maşina anului 2015’ în lume de către un juriu format din 75 de jurnalişti din Europa, America de Nord şi Asia.
Iniţial, au fost selectate 24 de maşini din întreaga lume, apoi s-a stabilit lista scurtă de 12 vehicule şi apoi trei finalişti: Ford Mustang, Volkswagen Passat şi Mercedes-Benz C-Class (divizia de lux a producătorului auto german Daimler).
Acesta este unul dintre cele mai importante premii din industria auto globală şi oferă, totodată, consumatorilor o idee cu privire la părerile experţilor referitoare la maşina viitorului.
Mercedes, al treilea producător de automobile de lux din lume, vrea să-şi depăşească rivalele Audi şi BMW până la sfârşitul deceniului.
În 2013, Daimler a inaugurat, oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create, astfel, circa 250 de locuri de muncă.
Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă