Mercedes-Benz EQS, modificat pentru autonomie mai mare și un plus de imagine

Mercedes-Benz EQS a beneficiat de câteva modificări care includ o baterie mai mare, mici artificii de design, dar și o ediție specială MANUFAKTUR Selection.
Robert Stan - Dum, 21 apr. 2024, 13:06
Mercedes-Benz EQS, modificat pentru autonomie mai mare și un plus de imagine

Mercedes-Benz a răspuns feedback-ului clienților aducând modificările dorite modelului electric de top, EQS. Începând cu 25 aprilie 2024, un Mercedes-Benz EQS cu actualizări tehnice și de design va putea fi comandat în România.

Conform producătorului, modelul va fi comercializat cu până la 82 de kilometri mai multă autonomie, un radiator cu aplicații cromate și emblematica stea Mercedes aplicată pe capotă, dar și cu mai mult confort la interior.

EQS era deja una dintre mașinile electrice cu cea mai mare autonomie. În viitor, clienții vor putea parcurge și mai mulți kilometri fără să se oprească pentru încărcare. Datorită unei capacități crescute a bateriei de la 108,4 la 118 kWh, autonomia maximă a modelului EQS 450 4MATIC (consum de energie combinat: 20,9 – 17,0 kWh/100 km), de exemplu, crește de la 717 la 799 de kilometri. Asta înseamnă o creștere de peste 11%. Cu o autonomie de 683-822 de kilometri, EQS 450+ (consum de energie combinat: 19,9 – 16,3 kWh/100 km), depășește pragul celor 800 de kilometri.

Grație capacității mari de recuperare în funcționarea zilnică, discurile de frână sunt folosite mai rar decât la modelele cu combustie internă. În viitor, o funcție specială va întreține sistemul de frânare prin aplicarea automată a plăcuțelor pe discuri din când în când.

Caracteristică distinctivă a vehiculelor Mercedes EQ, grila radiatorului de culoare neagră se conectează perfect cu farurile. EQS este echipat acum cu un nou radiator cu aplicații cromate, disponibil standard în linia Electric Art. Lamelele cromate și montate încastrat creează un contrast elegant cu negrul profund. Această grilă este combinată cu o stea aplicată vertical pe capotă și combină aspectul avangardist EQ cu simbolul istoric al modelelor emblematice Mercedes-Benz.

Noile detalii se reflectă și în interior, acolo unde duzele de ventilație de pe stâlpii B au acum un cadru din crom galvanizat. Perna suplimentară din spate este îmbunătățită cu detalii din piele Nappa.

Modelele Mercedes-Benz EQS care sunt echipate cu pachetul opțional Rear Comfort Plus cu scaune executive au acum un suport special pentru picioare înclinat pe partea dreaptă în compartimentul din spate. Amplasat între șinele scaunului din față, crește considerabil confortul pentru pasagerul din spate, deoarece acesta își poate așeza picioarele în unghi.

Ca parte a pachetului Rear Comfort Plus, scaunul pasagerului poate fi rabatat în față, iar spătarul din spate poate fi reglat până la 38 de grade. Acest lucru asigură mai mult spațiu. Echipamentul optional include și încălzirea scaunelor Plus și încălzirea gâtului și umerilor pe bancheta din spate, precum și reglarea pneumatica a adâncimii scaunului. O piesă ornamentală iluminată este integrată în spatele scaunelor din față.

Faptul că Mercedes-Benz a sporit confortul din spate al EQS în mai mulți pași se aplică și pachetului de locuri din spate care este standard de ceva timp. Unghiul spătarului poate fi reglat de la 27 la 36 de grade la apăsarea unui buton. Aspectul stratificat al huselor pentru scaune subliniază caracterul individual al scaunului. Cu cinci milimetri mai multă spumă în spătar și o husă care este detașată de suporturile laterale asigură o experiență de ședere mai confortabilă.

Mercedes-Benz oferă acum și o variantă avansată a sistemelor de asistență la conducere din gama SAE Level 2 în Europa. Cu Automatic Lane Change (ALC), schimbarea automată a benzii este acceptată pe autostrăzi cu două benzi separate structural, cu o limită de viteză specificată de cel mult 140 km/h. În modelele modificate EQS din 2024 funcția este instalată din fabrică.

Schimbarea automată a benzii face parte din sistemul Active Distance Assist DISTRONIC cu Active Steering Assist. Dacă un autovehicul mai lent conduce în față, mașina poate iniția singură schimbarea benzii într-un interval de viteză de 80-140 km/h. Dacă radarele detectează suficient spațiu și sunt identificate marcajele benzii de circulație, acesta poate depăși complet automat autovehiculul mai lent din față. Condițiile necesare sunt conducerea pe o autostradă cu cel puțin două benzi cu limită de viteză, iar autovehicululul să fie echipat cu navigație MBUX. Sistemul nu necesită nicio intervenție suplimentară din partea șoferului pentru a efectua schimbarea automată a benzii.

Atenție, însă! Responsabilitatea conducerii autoturismului rămâne a șoferului. Prin urmare, schimbările de bandă trebuie monitorizate continuu.

Ca parte a actualizării modelului, Mercedes-Benz EQS include și ediția specială MANUFAKTUR Selection cu caracteristici rafinate. Această versiune exclusivă este vopsită în obsidian metalic, iar alternativ sunt disponibile și culorile exterioare Opalite White și Night Black MAGNO. Exteriorul standard Electric Art include AMG Styling și noua grilă a radiatorului cu aplicații cromate, precum și o stea aplicată pe capotă. Sunt montate jante din aliaj ușor AMG de 21 de inchi cu design cu mai multe spițe.

De asemenea, sunt standard pachetele Rear Comfort Package Plus cu scaune executive, Rear Seat Package Plus cu aer condiționat pentru scaune în spate și pachetul interior MANUFAKTUR, acesta din urmă cu tapițerie specială din piele Nappa exclusivă de culoare alb/negru intens. Caracteristicile specifice ediției includ perna cu cusături contrastante și detalii gri-argintiu, precum și broderie în auriu roz, pernele pentru tetiere cu o stea Mercedes brodată în culoare auriu roz și ornamente pe prag.

Te-ar mai putea interesa și
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Regulile privind amnistia fiscală se schimbă la mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 107/2024 care dă dreptul contribuabililor persoane fizice și......
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la Programul Casa Verde 2024
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la ...
Wattmann, divizia pentru proiecte rezidențiale a VOLT EVSE DISTRIBUTION, unul dintre principalii EPC din industria fotovoltaică ...
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia şi-s revizuit vineri, pentru a doua oară în ultimele trei luni, estimările referitoare ...
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 4,02% din PIB la şapte luni, potrivit ...