FlexEvan, cre ar urma să fie lansat în 2026, este dezvoltat pentru mărcile Renault şi Nissan, iar sursele spun că la proiect s-ar putea alătura Renault Trucks, un brand deţinut de grupul suedez Volvo.
Un purtător de cuvânt al Mercedes a confirmat că firma nu intenţionează să lanseze o utilitară de mărime medie sau mare pe o altă platformă în afară de VAN.EA.
Reprezentanţii Renault nu au dorit să comenteze informaţia.
În urma colapsului cererii pentru motoarele diesel pe care Renault le vindea partenerului său german, şi a încheierii proiectului comun dedicat maşinilor Twingo-Smart, Renault şi Mercedes mai au împreună doar un proiect – modelul Citan – a cărui primă versiune electrică este lansată.
Renault a căutat să extindă cooperarea cu Mercedes pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, dar fără succes.
„Este adevărat că pentru vehicule comerciale uşoare (LCV), cea mai mare parte a cooperării cu Mercedes s-a realizat”, susţin sursele.
Sub conducerea directorului general Luca de Meo, Renault şi-a extins parteneriatele în afara zonei alianţelor sale istorice cu Nissan şi Daimler, ambele susţinute de predecesorul Carlos Ghosn.
În prezent nu este analizat în mod activ niciun proiect concret între Renault şi Mercedes, adaugă sursele, deşi noile subvenţii din SUA şi Europa ar putea determina cele două companii să pună în comun facilităţile de producţie.